Delovi Niša bez struje i interneta

Tanjug

28. 07. 2014. u 12:58

Nevreme praćeno olujnim vetrom, jakom kišom i gradom koje je u nedelju uveče pogodilo Niš i okolinu ostavilo je pojedine delove grada bez struje i internet

NIŠ - Nevreme praćeno olujnim vetrom, jakom kišom i gradom koje je u nedelju uveče pogodilo Niš i okolinu ostavilo je pojedine delove grada bez struje i interneta.

Kako prenose lokalni mediji, razlog nestanka struje su kvarovi na trafostanicama i uklopnim satovima na više lokacija u gradu koji su nastali usled udara groma.

Tu informaciju potvrdio je i gradski većnik Zarko Ranković koji je i šef štaba za vanredne situacije u gradu. On je reakao da su u više navrata nakon udara groma intervenisali vatrogasci. Dragoslav Pavlović šef kabineta direktora Jugoistoka, rekao je za Tanjug da će svi kvarovi biti otkonjeni do popodneva.

I nestanak interneta i signala kablovske televizije takođe je posledica nevremena i kako saznajemo u informativnoj sužbi SBB-a reč je o havariji u sistemu ovog provajdera. Za sada nije izvesno kada će kvarovi biti otklonjeni.

Jaka kiša koja je sinoć padala u Nišu izazvala je probleme u saobraćaju, ulice su poplavljeneu većem delu grada, a voda je poplavila i podzemni prolaz u centalnoj gradskoj zoni. Prema informacijama iz meterološke stanice u Nišu je sinoć od 19 do jedan sat posle ponoći palo 58 litara vode po metru kvadratnom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

mile radić

29.07.2014. 00:07

Sve više verujem da ima Boga. Ovi otišli da se posle počasnog sastanka slatko provedu i omasne na leđina naroda na izdisaju, boli njih mnogo za I svetski rat...