Grupa od oko 200 bajkera u nedelju je, kako prenosi portal "Telegraf.rs" održala protestnu vožnju na auto-putu zbog visokih cena putarina za motocikle i poskupljenja osiguranja za motornih vozila. Oni su na naplatnoj rampi kod Šimanovaca putarinu platili u dinarskim kovanicama i tako napravili veliki zastoj i duge kolone.

- Današnji protest organizovale su Beogradska unija moto-klubova BUM, BJB bajkersi i Radio Bajk, prvenstveno zbog poskupljenja osiguranja motornih vozila – izjavio je Đurić Dragan iz Radio Bajka.

On naglašava da su su motociklisti u Srbiji u nezavidnom položaju i da plačaju cene putarina kao i automobili i kombiji, dok je bezbednost motociklista na nezavidnom nivou.

- Mi imamo četri zahteva: da se za motocikliste prepolovi putarina, da se omogući kvartalna registracija, zatim da se bajkerima dozvoli žuta traka kako bi se povećala njihova bezbednost na ulicama, i kao poslednje, mi zahtevamo da se zaustavna traka za automobile kod semafora pomeri za metar unazad, čime bi se predvidelo mesto za motocikle – kaže Đurić.

Protestna vožnja protekla je mirno i bez incidenata, a organizatori upozoravaju da će, u slučaju da njihovi zahtevi budu ignorisani, ponoviti protest na naplatnoj rampi Bubanj Potok.