Smederevo: Presuda gradonačelnici 2. juna

J. ILIĆ

27. 05. 2014. u 13:08

Смедерево: Пресуда градоначелници 2. јуна
Završeno je suđenje gradonačelnici Jasni Avramović, optuženoj za primanje mita dok je bila na čelu Infektivnog odeljenja Zdravstvenog centra „Sveti Luka“

SMEDEREVO - Pred Višim sudom, posle osam godina, završeno je suđenje gradonačelnici Jasni Avramović, optuženoj za primanje mita dok je bila na čelu Infektivnog odeljenja Zdravstvenog centra „Sveti Luka“. Posle osam sati iznošenja svoje završne reči, ona je istakla da očekuje oslobađajuću presudu...

- Tokom osam godina trajanja ovog procesa, dokazano je da su sve moje radne dijagnoze istinite, da na osnovu njih nijedan od sedmoro osiguranika nije ostvario pravo na invalidsku penziju, te da sam u svemu postupala u skladu sa ovlašćenjima. Ni jednim iskazom svedoka nije dokazana moja povezanost sa novcem, pa ni optužba za krivično delo primanja mita nije održiva - izjavila je Jasna Avramović, ukazujući da navodni dokazi protiv nje počivaju samo na jednoj izjavi svedoka, koja je nedosledna, odnosno optužnica je u celosti izmišljena.

Podsetimo, ona je bila i uhapšena, u oktobru 2005. godine, dok se je nalazila na mestu predsednika opštine - izabrana godinu dana ranije, na neposrednim izborima, kao kandidat grupe građana „Pokret za Smederevo“.

- Od početka, cilj ovog procesa bila je moja smena sa mesta predsednika opštine, pa su izmišljane dijagnoze, u priču se uvodili narko-dileri, vršili pritisci na svedoke... Pretrpela sam brojne pritiske i doživela pretnje, kao i moja porodica, a sada očekujem da će me sud osloboditi, s obzirom na to da bi svaka druga presuda za mene bila politička - zaključila je Jasna Avramović, dok je Tužilaštvo, ranije, u završnoj reči iznelo stav da je dokazana krivica za produženo krivično delo primanja mita.

Predsednik sudećeg veća Višeg suda Dragoslav Milanović - po zaključenju glavnog pretresa - izricanje presude zakazao je za 2. jun.

DOKAZI I ZASTARELOST

ODBRANA Jasne Avramović iznosila je završne reči ukupno 11 sati. Branilac optužene, Petar Petrov tražio je oslobađajuću presudu usled nedostatka dokaza, istakavši da se jedino može razmišljati ima li dokaza za krivično delo korupcija u zdravstvu, ali da bi u tom slučaju sud najpre morao da donese odbijajuću presudu, kao i da je za to delo nastupila apsolutna zastarelost!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije