Dokazi postojbine Srba na teritoriji Hrvatske

V. N.

19. 03. 2014. u 21:00

Nova dokumentarna knjiga našeg novinara, o istoriji naroda u Hrvatskoj. Sakupljene su hiljade srpskih prezimena i razvrstane po etimologiji

SAMO pouzdanim tragovima i dokazima do istine, ma kakva ona bila i kome god se (ne) sviđala - moto je knjige „Krvave suze Postojbine“, čiji autor je Milorad Bošnjak, novinar „Večernjih novosti“. Knjiga dokumentuje postojanje velikih naseobina Srba na teritoriji današnje Republike Hrvatske od četvrtog veka hrišćanske ere pa sve do anticivilizacijskog egzodusa 1995.

Osnovni motiv nastanka knjige je apsolutno netačna tvrdnja takozvane zvanične istorije da su „Srbi na taj teritorij počeli doseljavati tek uoči uspostavljanja Vojne Krajine u 16. veku“. Takav istorijski lažan a politički interesan „nauk“ đaci i danas izučavaju.

- Srbi na teritoriji današnje Hrvatske dokazano su imali, imaju i imaće svoju postojbinu, utemeljenu na vlastitoj, prema svim evropskim, istorijskim, državotvornim načelima i zaslugama na stečenoj i odbranjenoj zemlji. Nedovoljno traganje i samih Srba koji potiču sa nekadašnje Vojne Krajine, zatim iz vekovima međusobno, u državnom smislu odvojenih oblasti Dalmacije, Slavonije i Hrvatske, za svojim istinitim istoriografskim, nacionalnim i ustavotvornim identitetom, čak i za svojim davnijim porodičnim korenima, delom je uslovilo nastanak knjige, a onda i njen naslov - objašnjava Bošnjak. - Verujem, da naslov smislom, nažalost, realistički, izražava časnu i svu zlu sudbinu Srba, kao i dokazanih časnih Hrvata, na tom odvajkada i zauvek zajedničkom tlu.

U knjizi, čiji je izdavač LIO iz Gornjeg Milanovca, među važnijim poglavljima nalaze se i krvlju stečena priznanja da su Srbi Krajišnici bili najjeftiniji, najbolji graničari i branioci moderne Evrope od militantnog islama. Kao i priznanja koja su im javno izricali vođe zajedničkog Ilirskog pokreta, a glase: „Hrvatstvo su nam sačuvali Srbi“!

ĆIRILIČNI DOKUMENT NA prednjoj korici knjige štampan je deo Oktoiha iz 14. veka, jednog od najznačajnijih ćiriličnih dokumenata Srba u Vojnoj Krajini, u Slavoniji, Dalmaciji i Hrvatskoj. U dokumentarnom dodatku su i drugi slični sačuvani starinski rukopisi. Na zadnjoj korici je znameniti prizor sa Plitvičkih jezera, gde je 31. marta 1991. na katolički Uskrs počeo četvorogodišnji rat.

Kao jedan od dokaza pradavnog življenja Srba u svojoj Postojbini, u knjizi su sakupljene hiljade srpskih prezimena, etimološki svrstanih prema načinima njihovog nastanka, čak i porodičnih nadimaka. Izumrlih i još postojećih.

Među potresnim odlomcima je i moleban Nikole Tesle, rodom Ličanina, svetskoj javnosti 1942. koji u najkraćem glasi: - Treba učiniti sve da moj narod ne nestane...!

Prema autorovim i istraživanjima drugih publicista, univerzitetskih profesora, objektivnijih medija, prezentovanim u ovom radu, jasno je da se građanski rat 1991-95, koji se u Hrvatskoj zvanično zove domovinski, mogao i morao izbeći!

- Želja mi je da ova knjiga bude podsticaj novim dokumentovanjima srpskih seoba i tragedija na teritoriji današnje Hrvatske, istraživanjima zajedničke sudbine Srba i Hrvata tokom proteklih stoleća i godina, nerazdvojive tada, sada i zauvek - kaže autor.


POSVETA

KNJIGA je prevashodno, najiskrenije, posvećena deci svih nacija, koja su svojim očima, u vlastitom memofondu, na žalost i sramotu moderne evropske i američke civilizacije, od početka poslednje decenije 20. veka propatila, zlosrećno i traumatično zapamtila sve predratne, ratne i posleratne užasne, upropašćene godine svog detinjstva i budućnosti. Kako na teritoriji Republike Hrvatske, tako i tokom besmislenog, bespotrebnog rata na teritoriji bivše Republike Srpske Krajine.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Aleksandar Bosnjakovic

20.03.2014. 00:49

@ - Drago mi je da ovako nesto objavljujete,ali ovu tezu zastupaju mnogo ozbiljni ljudi sasvojim iztrazivanjima i delima a Vi ih ne objavbljujete i ne spominjete.

Darko

20.03.2014. 02:17

Srbi koji su vremenom prelazili u katolicanstvo,vremenom su gubili nacionalni identitet i postali Hrvati. Ali,ostao im je srpski jezik,srpska imena i prezimena...

драган

20.03.2014. 09:06

Иако су предходне генерације под притиском западних сила и Втикана неоправдано изоставиле научну и историјску расправу о постојању срба на тим просторима, књига гос. Бошњака је вреднија. Нашем суноврату су много допринели два елемента а то су католичење огромног броја српских породица и генетско уништавање силним ратовима где су животе губили најрепродуктивнији део становништва. На нашу жалост многи су прихватили теорију Втикана а нарочито после 2.св.рата да смо тамо досељени пред најездом турс

pera

20.03.2014. 09:42

naravno sve je drugo prtefabrikacija ,germansko -katolicke "skole" ,koja cak je izmislila i ime drzave nastale na Srpskim ,i uopste Slovenskim teritorijama (uz unijacenje i genocid nad pravoslavnim zivljem). Öster-reich=Istocno-carstvo .Hitler je uopste ukrupnjava Rajh ,Carstvo . Samo treba citati. Zato su u svim dosadasnjim ratovima protiv Srba ,prve zrtve bili ,Obrazovani ,Bogati ,Pametni ,vidjeniji a onda svi ostali Srbi. Mladi stari ,bolesni ma i Srpske knjige ,kuce itd astalo spaljeno.

Tomislav

20.03.2014. 10:06

Srbi su naseljavali Hrvatsku početkom 10 stoljeću bježeći od najrzde Bugara Danjašna BiH koja je za Tomislava bila u sastavu Hrvatske..

Zoran

20.03.2014. 10:55

@Tomislav - Tomislave, propustio si da navedes izvor za svoju informaciju ili si mozda sam dosao do takvog zakljucka ;)

зокс

20.03.2014. 13:11

@Tomislav - Томиславе,ви нисте никада имали државу док вам је није дао краљ Александар!И то је сва истина о вашој назови држави!Оно што један народ чини народом је прво језик којег ви немате,него сте га украли од Срба!Управо зато вам је данас циљ да на сва звона објављујете како ви имате "хрватски"језик!Што и сам знаш да је ноторна лаж!Зашто аустријанци не галаме да имају свој језик,американци,швајцарци,канађани,него баш ви?Позната је лацманска лаж и пре мене и тебе!

sl

20.03.2014. 12:28

@Mitomanija - Velikosrpska (kako je ti zoveš) mitomanija ipak postoji za razliku od hrvatske "realnosti".

зокс

20.03.2014. 13:14

@Mitomanija - митоманија,тако је Ујко,чим немате аргумената ухватите се за ту отрцалу мантру о српској хегемонији!И зато што је то тако како ти кажеш Ујко,ми смо протерали 300 "тисућа"Хрвата из српских простора,ми смо имали Јасеновац,Јадовно,и остала стратишта у којима смо таманили херуате!То што ти причаш само потврђује стару изреку да "лацману је лаж као ваздух"!