Psi pojeli domaćina

I. Mitić

20. 02. 2014. u 13:49

Пси појели домаћина
Užasna smrt Petra Cvetkovića iz leskovačkog sela Donja Jajina. Pretpostavlja se da je nesrećni čovek već bio mrtav

Obezglavljeno telo u stanju raspadanja Petra Cvetkovića (72) iz Donje Jajine, u okolini Leskovca, pronađeno je u četvrtak ujutro u porodičnoj kući u tom selu, dok je njegova lobanja zatečena u travi kraj bunara, nekoliko metara od ulaza u ovaj dom. Uzrok smrti nesrećnog čoveka utvrdiće istraga, ali se pretpostavlja da je Petar umro prirodnom smrću, a da su ga nakon toga raskomadali izgladneli psi kojima je uvek bio okružen.

Stravičan prizor otkrila je Petrova bivša supruga Mirjana Velzmar, a na poziv rođaka kojima je bilo sumnjivo što Petra niko nije video nedeljama pre toga.

- Strašno je to što mu se desilo. Telo sam pronašla na podu u hodniku, a lobanju tek kasnije u dvorištu. Poslednji put kada smo dolazili da mu donesemo odeću i nešto novca, nismo ga našli kod kuće - ispričala je novinarima potresena žena.

Mirjana se od Petra razvela pre 30 godina, ali ga je, kako je rekla, obilazila kad god je mogla. Dvojica njihovih sinova žive u inostranstvu. Nezvanično saznajemo da je njegov stariji sin imao ugovor o doživotnom izdržavanju. Seljaci pričaju da su ga poslednji put videli prošle godine kada je ograđivao dvorište.

PAPIROLOGIJA PETAR je, prema rečima njegove bivše supruge, poslednjih desetak godina svaki dinar koji bi mu dali trošio na alkohol.
- Izgubio je i sva lična dokumenta, pa sada ne znam kako ću da sredim papirologiju oko njegove sahrane - kazala je Mirjana.

U komšiluku još kažu da je Petar uvek bio okružen sa najmanje desetak pasa koji su ga pratili dok je lutao. Nije imao nikakve prihode i živeo je od pomoći drugih. Komšije su mu pomagale koliko su mogle, ali Petar, kako kažu, nikada ništa nije tražio osim cigareta i alkohola kojem je navodno bio sklon.

- Takav život da ne poželite ni najgorem neprijatelju. Nemate šta da jedete, da se ogrejete, idete od kuće do kuće. Teško je to. Psi su mu bili jedino društvo i na kraju su mu oni bukvalno došli glave - priča komšija Ljubomir Mitić.

Dvorište Petra Cvetkovića je nakon uviđaja potpuno utihnulo. U njemu su ostala samo dva manja psa krijući se od znatiželjnih pogleda u pomoćnom objektu sazidanom od blata na ulazu u dom ovog nesrećnog čoveka, koji je sa bivšom suprugom sagradio dok je radio u Nemačkoj. U leskovačkoj Policijskoj upravi nam je rečeno da će uzrok Petrove smrti biti poznat nakon obdukcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Milovan

20.02.2014. 15:04

Psi su lesinari, to je poznato. Nije normalno da covek zivi u ovakvoj kuci kao pas. Ocito je da se zbog bede zblizio sa psima. Ljudi oko njega nije bilo.

Jabre

20.02.2014. 17:02

@Milovan - Апсолутно ! Моје село је пар километара даље и људи су јако блиски чак и ако нису у најбољим односима још нисам чуо да је неко толико дуго био мртав без да су га пронашли. А пси знају да чувају гроб господара годинама после смрти али ако су били месец дана без хране чак и људи би направили то.