Prijepolje: Građani posle narkomanskog obračuna traže reakciju vlasti

D. GAGRIČIĆ

23. 01. 2014. u 21:10

B. Z. (37) ubo nožem u vrat E. P. (36), a meštani zabrinuti zbog nasilja

PRIJEPOLjE - U svom stanu u Polimskoj ulici B. Z. (37) je svog sugrađanina E. P. (36), u sredu oko 14.20, nakon kraće rasprave, ubo nožem u vrat, nanevši mu smrtonosne povrede.

Ovim saopštenjem u četvrtak izjutra oglasila se Policijska uprava, dodajući da je B. Z. određena mera zadržavanja do 48 sati zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo ubistva. Prebačen je u Istražni zatvor u Užicu.

Druge pojedinosti ovog ubistva nisu saopštene. Policija je, inače, sa saopštenjem svog portparola čekala saglasnost višeg javnog tužioca Veljka Lazića, pa su se otuda u večernjim satima i tokom noći na nekim portalima pojavile glasine i pogrešni inicijali aktera tragičnog događaja.

U gradu na ušću Mileševke u Lim u četvrtak su se gotovo na svakom mestu komentarisali motivi ubistva. Nezvanično se saznaje da je nož potegnut posle svađe i tuče na petom spratu solitera iznad Vojvođanske banke i da je povređeni utočište potražio u komšijskom stanu. U zgradi u stambenom bloku Podvaroš je, inače, poslednjih dana bilo posla i za policiju i za vatrogasce zbog galame i zaključavanja. Akteri su, kažu sugrađani, bili poznati kao narkomani i mnogi kao motiv za ubistvo isključuju neizmirene dugove, već navode da je do tuče došlo pod uticajem opojnih sredstava.

- Ustanove lokalne uprave i policija moraju preduzeti hitne mere da se zaštiti omladina i spreči zlo koje godinama hara limskom dolinom - kaže jedan od prijepoljskih profesora. - Posle nesreće u kojoj se mladić predozirao i umro, pre šest-sedam godina, grad se digao na noge, odbornici SO su satima raspravljali i sve se ubrzo zaboravilo. Izgleda da je akcija „Grom“ zaobišla naš grad, nikog od distributera nisu uhapsili ovde, niti u susednim gradovima Raške oblasti...?

PUTEVI DROGE

LIMSKOM dolinom se „valja“ droga - tvrde neki od naših sagovornika. To, kažu, potvrđuju zaplene na graničnom prelazu Gostun, na glavnom putu za Bijelo Polje i Crnu Goru. Međutim, paketi opojnih sredstava stižu i krakom magistrale za Pljevlja, ali i makadamskim putevima na Jabuci, preko Jadovnika, pa od Pešteri...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije