Traže poligraf pred kamerama

J. ILIĆ

03. 01. 2014. u 07:40

Траже полиграф пред камерама
Političku scenu potresaju svađe bivših i sadašnjih čelnika opštine. Gradonačelnica hoće novog sudiju. Demokrate traže izvinjenje
SMEDEREVO - Demokratska stranka traži od gradonačelnice Smedereva javno izvinjenje, a bivši gradonačelnik Predrag Umičević zajedničko poligrafsko testiranje pred kamerama. To bi sve trebalo da se obavi u direktnom televizijskom prenosu. Iz ove stranke su reagovali posle izjave Jasne Avramović da je sudija Dragoslav Milanović eksponent DS i politički pristrasan na suđenju gde je ona okrivljena za zloupotrebe dok je bila lekar.

Gradonačelnica Smedereva, kojoj se sudi za primanje mita i zloupotrebu položaja, inače, traži, izuzeće sudije. Avramovićeva tvrdi da je proces politički jer je uhapšena 2005. dok je bila predsednik opštine. Ona je ranije tvrdila da iza njenog hapšenja stoje pojedinci iz DSS-a. Sada je, ipak, sudiju Višeg suda Dragoslava Milanovića osumnjičila za pristrasnost nazivajući ga eksponentom DS-a.

Sudija Milanović kaže da nije član nijedne partije, a gradonačelnica mu stavlja „na teret“ činjenicu da je bio član komisije za izradu statuta grada u vreme vlasti DS. Avramovićeva tvrdi da je animozitet naglo narastao nakon što je postala gradonačelnica i sa te funkcije smenila Umičevića.

Bivši gradonačelnik toliko se naljutio na „naslednicu“, da ju je izazvao na poligrafsko testiranje pred kamerama.

- DS i ja nikada nismo vršili pritisak na tužilaštvo i pravosuđe, naređivali hapšenja i sugerisali presude. Zbog izgovorenih laži od strane gradonačelnice Jasne Avramović, pozivam je da javno izađemo na poligraf pred kamerama u direktnom prenosu - kaže bivši gradonačelnik. - Smatramo da Avramovićeva vrši pritisak ne samo na sudiju i sudsko veće već i na pravosuđe i javnost Srbije. Tražimo da se javno izvini Demokratskoj stranci i javnosti za iznete neistine.

IZUZEĆE?

GRADONAČELNICA je, nakon prekinutog suđenja i odbijanja sudskog veća da sasluša dvadesetak svedoka koje je predložila, posetila kabinet predsednice suda Slađane Bojković kojoj će uputiti predstavku za izuzeće sudije. Odluka predsednice suda očekuje se nakon praznika, i na tu odluku ne postoji pravo žalbe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

jovandeka

03.01.2014. 08:17

Kako može ova biti gradonačelnik,kad je mažnjavala lovu.I to da će još veće zlo,kao ljekar i humanista.Kome ona služi za primer.Kome trebaju ovakvi gradonačelnici.Blago li je onome ko nju primi u partiju,da mu bude primer.E zbog ovakvih "primera" i jeste Srbija pala na ova grane.Umjesto da ona predstavlja vlast kroz poštenje i pravdu,ona pod sudskom istragom zvog uzimanja novca.Jad i bijeda Srbije.

Smederevac

03.01.2014. 09:18

G-đa Avramović je četiri godine bila Umičevićev zamenik i tada joj nije smetao DS i sudija. Sada je član i funkcioner SNS-a i verovatno misli da je to dovoljno da ne bude kriva za mito i korupciju. Na izborima 2012.god. dala je podršku Borisu Tadiću i DS-u a letos je zajedno sa svojih 20 odbornika prešla iz Pokreta za Smederevo u odborničku grupu SNS koja je imala 9 odbornika.Ako su Vučić i SNS svoj veliki rejting dobili zahvaljujući borbi protiv korupcije i kriminala ovo im ne služi na čast.

basketin

03.01.2014. 13:09

Aktuelna g-nač., uprkos krivičnom postupku, koji je i osnovan - i dalje, u radnjama pokazuje svoju inkriminisanu sklonost. Podržava diskriminaciju dece u sportu u Sd - privilegujući jedan broj klubova sa stranačkim pripadnicima, nagradjujući ih sa nekoliko miloina iz budžeta grada‚ za sport godišnje.Iako zna da je ta radnja zabranjena, ona "opijena" stranačkom pripadnošću, ide dalje i bez odluke, nekoliko desetina miliona troši na beogradski klub u košarci.Podrška sudu i sudiji!

djole

03.01.2014. 15:53

eee a ja naivan glasao za sns nadao se promenama prosperitetu.....nece me vise prevariti.

smederevo

03.01.2014. 20:07

Alo,ima li u ovoj zemlji nekog pametnog u vladi da nas spase torture ove bahate žene?Spašavajte nas dok nije smederevo zatrla načisto.Od kako ova žena vlada,smederevo je mrtav grad i u njemu cveta korupcija.Jedino je živo onih par saksija cveća što je obesila na lampione pored crkve.Svi smederevci su zgroženi,ali ona lukavo kao lisica čuva fotelju i ne preza ni od čega ,jer zna da će iz nje direktno u zatvor.Jeste da žena voli pare na ruke,ali što je mnogo mnogo je,sada se bavi i zapošljavanjem

smederevo

03.01.2014. 20:14

Ova žena je pred izbore dolazila u ulice Slavonska i K.Marksa i obećavala da ako ona bude gradonačelnik ove dve ulice će završiti,asfaltirati.Ulice su do pola urađene od pola užas,rupe,blato,bare,šahte poispadale...Sada ista ta žena kaže da su ove ulice daleko od centra i da je ne interesuju,da su slepo crevo.Doći će dan kad će da pojede sve što je lagala!A u ovom naselju više neće ona da trabunja.Ovo nije doktor nego šljam,najpoznatija je u smederevu da voli mito.Fuj!