Kraljevo: Stanovi za Rome i raseljene

Tanjug

22. 12. 2013. u 13:13

Pomoćnik gradonačelnika Kraljeva za socijalna pitanja Radomir Jovanović izjavio je da će naredne godine početi gradnja 20 stanova za smeštaj romskih porodica

Pomoćnik gradonačelnika Kraljeva za socijalna pitanja Radomir Jovanović izjavio je da će naredne godine početi gradnja 20 stanova za smeštaj romskih porodica koje sada žive u tzv. Šatorskom naselju u blizini gradske deponije u Kraljevu. Obezbeđena je i pomoć u građevinskom materijalu za raseljene koji su započeli izgradnju kuća na području Kraljeva.

Direkcija za planiranje i izgradnju iz Kraljeva i izvođač radova potpisali su ugovor o izgradnji 20 stanova za Romsko naselje poznatije kao Šatorsko naselje, koje se nalazi pored deponije.

"Iz Uprave za javne nabavke smo pre nekoliko dana dobili odgovor da izvođač radova ispunjava sve uslove i očekujemo da već od marta nastavimo gradnju. Jer, Grad Kraljevo je do sada rešavao infrastrukturne probleme, a 25 miliona dinara koji su dobijeni od Komesarijata za izbeglice će ići isključivo za građevinski deo", rekao je Jovanović.

On očekuje da od naredne godine u Kraljevu neće više postojati tzv. Izbeglički kamp, jer se radi o raseljenim Romima sa Kosova i Metohije.

Jovanović je kazao da će naredne godine početi raspodela građevinskog materijala za ostale izbegle i raseljene sa Kosova i Metohije za šta je od Komesarijata za izbeglice obezbeđeno 17 miliona dinara.

"Radi se o porodicama koje su započele gradnu svojih kuća i nisu imale sredstava da ih završe. Gradska komisija je izašla na teren kod 126 porodica koji su podneli zahteve i jasno isprecizirala šta im je potrebno od materijala. Plan je da u januaru već dobiju nephodan građevinski materijal", rekao je Jovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije