UŽAS: Srednjoškolci seksualno uznemiravali devojčicu i snimali telefonom

I. Mitić

26. 09. 2013. u 14:30

УЖАС: Средњошколци сексуално узнемиравали девојчицу и снимали телефоном
Niko nije reagovao i ni jedan od đaka nije rekao da je takvo ponašanje pogrešno, izjavio je direktor Stanojević

LESKOVAC – Trojica učenika trećeg razreda leskovačke Tehničke škole „Rade Metalac“ optuženi su da su u sredu, u jednoj od učionica, seksualno uznemiravali učenicu prvog razreda. Dirali su je za grudi i zadnjicu i sve snimali mobilnim telefonom.

Četrnaestogodišnja devojčica je roditeljima i upravi škole ispričala da su je tri godine stariji drugovi, tokom školskog odmora, na silu uveli u učionicu i pred dvedesetak učenika trećeg razreda hvatali za grudi i zadnjicu. Sve je počelo bezazleno u hodniku, a u učionici se pretvorilo u nasilje. Jedan od učenika je devojčicu držao, dok je drugi dodirivao po grudima i zadnjici, iako se ona, navodno, opirala.

Snimak iz mobilnog telefona je u međuvremenu izbrisan, pa policija, koja je u četvrtak započela istragu, pokušava da ga povrati. Optuženi učenici nisu negirali incident, ali su naglasili da se radi o šali i da devojčicu nisu primoravali ni na šta. Jedan od njih je nadležnima u školi tokom ispitivanja rekao da je devojčica iz učionice izašla sa osmehom na licu i da ni na koji način nije stavila do znanja da joj „igra“ smeta.

- Tek kada je izašla iz učionice viknula im je da će je upamtiti. Verovatno se uplašila snimka. Mogla je i ranije da im se suprostavi – komentariše jedan od učenika koji kaže da je prisustvovao incidentu.

Međutim, roditelji devojčice, koja je posle pretrpljene traume zatražila pomoć psihijatra, najavljuju privatnu tužbu zbog pokušaja silovanja.

Direktor škole Slavoljub Stanojević je osudio ovaj incident koji je „veliki udarac za kredibilitet škole“.

- Za mene su krivi svi koji su se u tom trenutku nalazili u učionici. Ne mogu da verujem da niko nije reagovao i da ni jedan od đaka nije rekao da je takvo ponašanje pogrešno – izjavio je direktor Stanojević.

On će predložiti najstrože kazne za trojicu učenika, a nastavničko veće će o tome odlučivati na sednici u petak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

из главе

26.09.2013. 15:04

ако се испостави да је дело почињен, родитељи те тројице ученика обавезно да кривично одговарају и затворски да робијају

Pravda

26.09.2013. 15:38

1. Izbaciti ih iz skole, izbrisati sve njihove ocene iz svih skolskih dnevnika, sva svedocanstva o dosadasnjem obrazovanju proglasiti nevazecim i dozivotno im zabraniti upis u istu i bilo koju drugu obrazovnu drzavnu i privatnu ustanovu. 2. Osuditi ihbez mogucnosti pomilovanja i amnestije na 5-10 godina robije, zavisno od toga da li su bitange maloletne ili punoletne. 3. Kada izadju iz zatvora, proterati ih najmanje 100 kilometara od grada u kojem su pocinili krivicno delo.

Jovan

26.09.2013. 15:57

@Pravda - Taj predlog je realan kao kada bi neko, buduci ogorcen ponasanjem pomenutih probisveta, predlozio da se izgrednici streljaju.

Mirni

26.09.2013. 16:19

@Pravda - Ako im se ve to i uradi ...... steći će "kvalifikaciju" da bidnu "menadžeri za sarmu" ili "uspešni poslovni ljudi" ..... osvrnite se !!!!

Dragana

26.09.2013. 17:53

Devojcici se to neobicno svidelo!Naravno ona je sigurno samo sanjala o tome da je tako divni momci spopadnu,tu divotu ce verovatno pamtiti citav zivot.Koliko vidim na kraju ce biti kako je ona to trazila i kako je ona kriva za sve . Sad ce tako divne momke da proganjaju zbog neke tamo s kojom su se samo salili.Kod svojih vrsnjaka ona ce biti kriva za sve,jadnica ko zna sta ce joj se sve izdogadjati posle svega.Da niko ne reaguje, da svi mirni posmatraju.Strasno.Zalosno.U sta se pretvaramo .