Mitrić: Lov kao grana ekonomije

V. MITROVIĆ

19. 06. 2013. u 08:24

Rukovodstvo LSS posetilo je više lovišta i lovnih organizacija, među kojima i najprestižnija - u Sahari

LOZNICA - Potencijal za lov divljači u Južnoafričkoj Republici je fascinantan za nas lovce iz Evrope. Lovni turizam pustio je pipke u toj zemlji i postao ozbiljna grana tamošnje ekonomije. Postoje najozbiljnije mogućnosti saradnje lovaca te i naše zemlje, što smo se uverili lično, kroz mnoge susrete i u njihovoj organizaciji i u lovištima - kaže Zoran Mitrić, predsednik Lovne oblasti Zapadna Srbija, koji se, sa predsednikom Lovačkog saveza Srbije, profesorom dr Zoranom Popovićem, i sekretarom LSS, Draganom Sinđelićem, vratio iz dvanaestodnevne posete kolegama u toj zemlji.

Goste iz Srbije primili su na najvišem nivou tamošnji privrednici koji iza sebe imaju bogato iskustvo i veliki uspeh bavljenja lovnim turizmom. Dobri su poznavaoci lovnih prilika u Evropi, a u Srbiji i drugim zemljama nekadašnje SFRJ.

- Odlično smo primljeni u našoj ambasadi i kod južnoafričkih domaćina. Utanačili smo niz konkretnih koraka saradnje, među kojima je i dogovor da predstavnici nekoliko kompanija koje su bave lovnim turizmom u toj zemlji već ove jeseni budu naši gosti, kako bi direktno upoznali naše prirodne lepote i bogatsvo životinjskog sveta u njima, kojim gazduju udruženja u okviru Lovačkog saveza Srbije.

Rukovodstvo LSS posetilo je više lovišta i lovnih organizacija, među kojima i najprestižnija - u Sahari. Sa domaćinima su imali priliku da love, osete draž tog hobija i vrlo unosnog posla.

- Oriks i sprinbok, samo su neke od živopisnih vrsta, koje smo susretali bukvalno "oči u oči" u lovištima naših domaćina - kaže Mitrić. - Dobili smo mnoštvo informacija, ali i iskustava za rad, a i naši domaćini su bili zahvalni na onome što smo im predočili, kroz naša znanja i iskustva. Bili smo, pred ostalog, i gosti njihovog lovačkog magazina. Misija je uspela. Uspostavljen je privredni "most", koji će već od jeseni dati prve rezultate kroz posetu lovaca iz te zemlje, ali i desetak susednih, koje gospodin Vujičić, takođe, diplomatski "pokriva.

AMBASADA

SUSRET lovaca Srbije i Južnoafričke Republike upriličio je naš ambasador u Južnoafričkoj Republici Zoran Vujičić, koji uživa veliki ugled u toj afričkoj zemlji.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije