Srbi pucaju i prete Srbima?

D. ZEČEVIĆ

13. 12. 2012. u 21:12

Srpski političari u kosovskim institucijama sve bahatiji. Predsednik Parteša pretukao aktivistu NVO „Opa“

GRAČANICA - „Kosovska strateško akciona mreža“ koja okuplja stotinak srpskih nevladinih organizacija sa KiM, najoštrije je osudila slučaj od pre nekoliko dana kad je Nenad Cvetković, predsednik opštine Parteš, koja radi po kosovskom sistemu, pretukao Zorana Stojkovića (24) iz ovog srpskog mesta kod Gnjilana. Upozorivši na bahato ponašanje političkih predstavnika na Kosovu, KSAM zahteva da kosovska policija u saradnji sa tužilaštvom i u skladu sa svojim ovlašćenjima što pre pokrene postupak kako bi se utvrdila odgovornost predsednika opštine Parteš.

- Nenad Cvetković je u svojoj kancelariji pretukao i verbalno vređao oštećenog Zorana Stojkovića, aktivistu NVO „Opa“. Posle fizičkog napada, Stojković je zatražio pomoć u gnjilanskoj bolnici gde su mu konstatovane povrede glave - navode iz KSAM.

„POVOD“ ZA BATINE VIŠE od stotinu udaraca u glavu „zaradio“ sam zbog televizijske emisije u kojoj je Cvetković tvrdio da sam odbio ponuđeni posao, a kad sam otišao po obrazloženje i odbio da potvrdim njegove navode, počeo je da me tuče - ističe Stojković koji je batinanje prijavio kosovskoj i Euleks policiji. Osim zatvorske kazne zbog silovanja, Cvetković je poznat i zbog izuzetno bahatog ponašanja, ali i prošlogodišnje afere kad je petoricu Srba, pripadnika MUP, prijavio kosovskoj policiji, zbog čega su uhapšeni.

I dok upozoravaju da je bahato ponašanje političkih predstavnika na Kosovu krajnje zabrinjavajuće, predstavnici srpskog nevladinog sektora podsećaju i da je Bratislav Nikolić, predsednik opštine Štrpce, koja kao i Parteš funkcioniše po albanskom sistemu, letos pucao iz pištolja na bazenu u Gračanici, dovodeći u opasnost živote prisutnih, a da pritom niko od nadležnih nije reagovao.

- Niko nije iznad zakona i osobe na položaju trebalo bi da pokažu odgovornost u vršenju javnih funkcija a ne da ih zloupotrebljavaju - ocenjuje mreža srpskih NVO koja osim nadležnih u kosovskoj policiji poziva i Euleks da reaguje, kao i predstavnike Samostalne liberalne stranke, čiji su članovi pomenuti predsednici opština.

Međutim, samo nekoliko dana pre incidenta u kancelariji predsednika opštine Parteš, Zoran Stanišić, privrednik iz Prištine, koji u glavnom gradu Kosmeta pokušava da povrati oduzetu i uzurpiranu imovinu, tvrdi da mu je pretio Slobodan Petrović, predsednik Samostalno-liberalne stranke i zamenik tzv. kosovskog premijera Hašima Tačija. Stanišić kaže da mu je Petrović pretio smrću, kao i ubistvom članova njegove porodice, kako bi ga naterao da obustavi sudski postupak koji pred pravosuđem na Kosovu, ali i u Srbiji vodi protiv aktuelnih političara na Kosovu, odnosno odgovornih za kidnapovanje njegove majke i onih koji su mu opljačkali i oteli firmu, nekada jednu od najuspešnijih na Kosmetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Milutin

13.12.2012. 21:20

To i jeste problem među nama, ubaci janjičare Srbe pa neka se vlasi sami među sobom glože! Hašim Tači je oko sebe okupio kriminalce, kakav je i sam, i teško će biti preostalom srpskom narodu na u KiM. Od EULEX i kosovske policije nema velike koristi!

Alex Miles

14.12.2012. 02:51

SSSS, a siptari im sude. Daleko ste doterali ! Dobra zabava za citaoce poput mene.Hocu jos !

prizrenac

14.12.2012. 08:45

Sin Bajazit: "A sada ćemo Srbima da zadamo poslednji udarac".Tata Sultan Murat: "Nemoj, sinko, naše na Srbe. Pošalji Srbe. To će Srbi bolje uraditi".

sanjin

14.12.2012. 09:21

Dobro ide. Srbima ne valjaju Slovenci, pa Hrvati, pa muslimani, pa Crnogorci, pa Albanci. Izgleda da su vidjeli gdje je pravi problem. Sada im ne valjaju ni Srbi. Napredujete.

Zlopamtilo

14.12.2012. 13:59

@sanjin - A tvoj pradeda je to uvideo ranije, pa promenio veru, a ti i naciju, pa nemate nikakve veze s nama. Jedino kad bi jos i jezik zaboravili, pa da ne citate nase novine - da ne bi kuckao gluposti.