OTKAD je kriza ušla u sve pore društva, pa i u mala i velika preduzeća, poslodavci u Novom Sadu ne libe se više da angažuju privatne detektive, kada im neko od zaposlenih ode na bolovanje. Isplativije im je, kažu, da detektivskoj agenciji daju pare, nego da radniku, koji lažira da je bolestan, svakog meseca isplaćuju platu i doprinose, za koju ovaj nimalo ne privređuje.

Da je ovakvih primera sve više, ali i da su poslodavci u 100 odsto slučajeva u pravu kada posumnjaju da im je radnik na lažnom bolovanju, za “Novosti” potvrđuje Ivan Jontović, direktor detektivske agencije “Enigma”.

- Samo moja agencija radi na desetak novosadskih slučajeva godišnje, što znači da se i drugim detektivima verovatno poslodavci učestalo obraćaju - kaže Jontović. - Nijednom se još nije desilo da je, kada su me angažovali, radnik zaista bio na bolovanju. Najčešće te dane zloupotrebljava tako što obavlja svoje privatne poslove, ali se dogodilo i da je jedan radnik odlazio da igra fudbal, dok je poslodavcu tvrdio da mu je polomljena ruka i da leži kod kuće.

ODSUSTVO PREMA istraživanju koje je sproveo “Infostud”, lažno bolovanje zaposleni u Srbiji najčešće uzimaju kada su pod stresom ili radi putovanja, obavljanja privatnih obaveza, ali i zbog odlaska na intervju za drugi posao. Čak 77 odsto ispitanika mora da donese dokaz o odlasku na bolovanje, dok polovina od ovog procenta to čini samo ako je na bolovanju duže od tri dana.

Najupečatljiviji primer tužne realnosti je tridesetogodišnjak, koji je, da bi prehranio porodicu, lagao u jednoj firmi da je bolestan, i po slovu zakona, za vreme bolovanja primao platu u visini od 65 odsto, dok je te dane koristio da radi u drugoj firmi, na građevini.

- Takva je slika Srbije, dok jedan otvara bolovanje da bi igrao fudbal, drugi radi dva posla da bi mogao da hrani i iškoluje decu - kaže Jontović. - Međutim, ipak je najviše onih koji polažu ispite, putuju, renoviraju stan ili rade neke druge privatne poslove dok im u firmi “otkucava” bolovanje.

Dragoslav Pantić, vlasnik jedne male štamparije u Novom Sadu, kaže da je poštenije kada mu radnici traže slobodne dane za obavljanje privatnih stvari, nego da ga lažu.

- I meni nekad trebaju slobodni dani, nije to ništa novo i neobično. Zato, kada mi otvoreno kažu da im slobodni dani trebaju zbog bolesnog deteta, selidbe ili kratkog putovanja, uvek će ih dobiti - kaže Pantić. - On kaže da je u sve više preduzeća, zbog sitničavih i štedljivih vlasnika, situacija takva da se podrazumeva da slobodan dan ne sme ni da se traži. Zato što se poslodavci bezdušno postavljaju prema radnicima, tvrdi Pantić, zaposleni su primorani da ih lažu.


POSLODAVCI

IMA slučajeva bahatosti i lažiranja bolovanja iz puke dosade ili da bi završili neki svoj posao. Ima i onih radnika koji bi malo da se odmaraju. Ali, u većini slučajeva problem zbog učestalog uzimanja bolovanja leži u poslodavcima, ističe Pantić.