Proglašena vanredna situacija

Novosti /Agencije

nedelja, 05. 02. 2012. u 08:31

Проглашена ванредна ситуација
I ovog jutra u Srbiji temperatura vazduha je daleko ispod nule, a najhladnije je na Crnom Vrhi minus 17 i na Zlatiboru minus 16, gde je snežna mećava. Deveta žrtva hladnoće.Vlada Srbije proglasila je večeras vanrednu situaciju u celoj zemlji

Vlada Srbije proglasila je u nedelju, zbog vremenskih nepogoda, na telefonskoj sednici, vanrednu situaciju na teritoriji cele Republike. Ona podrazumeva, kako za „Novosti“ kaže Predrag Marić, načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije, da će na lokalnom nivou doći do mobilizacije tehnike i ljudi u cilju otklanjanja posledica snežnog nevremena, raščišćavanja puteva i spasavanja ljudi.

- Ne možemo da odgovorimo na sve potrebe i zato je bilo neophodno da proglasimo vanrednu situaciju na teritoriji cele Srbije - rekao je Marić.

On navodi da su do sada nevreme i hladnoća odneli devet života, a u nedelju je u Ćupriji prijavljen i nestanak jedne osobe.

- Dva duševno obolela bolesnika izašla su iz kuće i smrzla se, tri beskućnika i nekoliko starih osoba pokušali su da pređu neku distancu misleći da će u tome uspeti. Oko 70.000 građana je trenutno blokirano - naveo je Marić.

Više od 5.000 lokalnih i nekategorisanih puteva treba da se očisti.

ŠTA ZNAČI VANREDNA SITUACIJA Vanredna situacija je stanje kada su rizici i pretnje ili posledice katastrofa, vanrednih događaja i drugih opasnosti po stanovništvo, životnu sredinu i materijalna dobra takvog obima i intenziteta da njihov nastanak ili posledice nije moguće sprečiti ili otkloniti redovnim delovanjem nadležnih organa i službi, zbog čega je za njihovo ublažavanje i otklanjanje neophodno upotrebiti posebne mere, snage i sredstva, uz pojačan režim rada. Odluku o proglašenju vanredne situacije za teritoriju Republike Srbije ili za njen deo donosi Vlada Republike Srbije, na predlog Republičkog štaba za vanredne situacije.

- Posedujemo spisak celokupne mehanizacije, i privatnih i državnih službi, i u narednih od sedam do 10 dana oni će biti angažovani na čišćenju snega. To će koštati, i za to će biti izdvojeno 75 miliona dinara, za gorivo, dnevnice... - objasnio je Marić.

On je naglasio da se vanredna situacija proglašava samo kada je reč o elementarnim nepogodama i nesrećama većih razmera, i da to nije isto što i vanredno stanje.

- Vanredna situacija se proglašava u slučaju vremenskih i elementarnih nepogoda, kao i zbog industrijskih havarija, i tada se angažuju sve raspoložive službe na spasavanju - objasnio je ministar unutrašnjih poslova i zamenik premijera Ivica Dačić.

19:01 ZAPOSLENI ĆE RADITI NORMALNO, POMOĆ ZAVEJANIMA

Vanredna situacija je u Srbiji proglašena kako bi se pomoglo građanima u zavejanim područjima, izjavio je večeras zamenik načelnika Sektora MUP-a za vanredne situacije Đorđe Babić i dodao da će zaposleni normalno odlaziti na posao.

"Vanredna situacija nije proglašena zbog toga što ne treba da rade privredni subjekti i preduzeća, već da bi se pomoglo zavejanom stanovništvu", rekao je Babić

18:36 PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA

Vlada Srbije proglasila je večeras vanrednu situaciju u celoj zemlji, potvrdio je FoNetu šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović.

Prema njegovim rečima, to znači da će Republički štab za vanredne situacije koordinirati svim aktivnostima na otklanjanju posledica nevremena.

15:35 DAČIĆ:PREDLOG DA SE PROGLASI VANREDNA SITUACIJA ZBOG SNEGA

Zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će Republički štab za vanredne situacije uputiti Skupštini Srbije predlog da proglasi vanrednu situaciju u Srbiji zbog snega.

"Nadam se da će skupština već danas doneti tu odluku", rekao je Dačić na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

15:03 NOVI SAD: U ŠKOLU KAD SE SITUACIJA STABILIZUJE

UŽICE: NAVIJAČI FK "SLOBODA POINT" POMAŽU U ČIŠĆENJU SNEGA Zbog snežnih nepogoda koje su zadesile u Užice, navijači FK "Sloboda Point" organizovali su se i pomažu u raščišćavanju snega u gradu. Oni su uputili javni poziv svim Užičanima, koji nisu u stanju da sami uklone sneg ispred svojih domova - starcima, invalidima, samohranim majkama - da se jave na dežurni telefon 062-882-45-16 i volonteri i članovi navijača "Borci za Slobodu" u najkraćem roku će im priteći u pomoć. U protekla dva dana navijači su bili uključeni u čišćenje snega u šest domaćinstava, a očistili su sneg i na prostoru oko Opšte bolnice Užice, Doma za stare na Zabučju i škole za slušno oštećenu decu, rekao je Tanjugu član navijača Petar Blagojević.

Škole u Novom Sadu i okolnim mestima neće raditi u ponedeljak, zbog vremenskih nepogoda, a odluka o daljem radu biće doneta u skladu sa situacijom, izjavio je načelnik Školske uprave Petar Viđikant.

"Preporučujemo školama da u ponedeljak nemaju nastavu, a preciziraćemo koliko dana će trajati ta odluka, najverovatnije dok putevi ne budu očišćeni od snega", rekao je Viđikant.

14:47 KRUŠEVAC: U POTRAZI ZA 6 BESKUĆNIKA

Kruševački Centar za socijalni rad radi na pronalaženju šestoro beskućnika kako bi im se, zbog loših vremenskih uslova, obezbedio adekvatan smeštaj, rekla je Tanjugu Slađana Čabrić direktorka ove ustanove.

Ona je rekla da se za sada ne zna gde se ta lica nalaze, navodeći da je reč o četvoro beskućnika koji su evidentirani u Policijskoj upravi Kruševac i dve žene koje su povremeno na psihijatrijskom lečenju.

"Mi smo na sednici Štaba za vanredne situacije doneli odluku na osnovu koje bi lokalna samouprava u čijoj je nadležnosti zbrinjavanje beskućnika, trebalo da pronađe adekvatan prostor za ove ljude", kazala je Čabrićeva.

14:25 KRALJEVO: POSLATO GORIVO ZA ČISTAČE

Štab za vanredne situacije u Kraljevu u zavejana područja je poslao tri tone goriva koje je uputila Vlada Srbije, kao pomoć meštanima i privatnim preduzećima koji učestvuju u raščišćavanju zavejanih lokalnih puteva.
Komandant Štaba, gradonačelnik Ljubiša Simović je na konferenciji za novinare rekao da će Kraljevo iz robnih rezervi dobiti još sedam tona goriva.

Gorivo su za sada dobile mesne zajednice u ušćanskom i studeničkom kraju - Mlanča, Savovo, Studenica, Bare i Gokčanica, kao i Lazac, Popovići, Kamenica, Roćevići i dečje odmaralište na Goču.

Na celoj teritoriji Kraljeva juče je proglašena vanredna situacija, koja je u planinskim delovima bila na snazi od 26. januara.

Naredne sedmice škole u Kraljevu neće raditi, odlučio je Štab za vanredne situacije.

14:02 MORAVIČKI OKRUG: NAJUGROŽENIJA IVANJICA

Na području Moravičkog okruga nove snežne padavine najviše problema donele su selima oko Ivanjice.

Načelnik Moravičkog okruga Darko Domanović rekao je Tanjugu da je, i pored korišćenja sve raspoložive teške mehanizacije, još oko 2.000 domaćinstava odsečeno od sveta.

U Ivanjicu je juče upućena pomoć Vlade Srbije od 20 tona nafte i pomoć u gorivu za mehanizaciju dobile su opštine Lučani i Gornji Milanovac, gde su, za sada, svi regionalni putevi prohodni.

Meštanima u okolini Gornjeg Milanovca od juče pomažu i pripadnici Vojske Srbije iz lokalnog garnizona.

BEZ NASTAVE SUTRA Nastave neće biti u Beogradu, Nišu, Kruševcu, Kraljevu, Užicu, Valjevu, Ljuboviji, Krupnju, Malom Zvorniku, Jagodini, Smederevu, Lučanima, Dragačevu, Sečnju, Beloj Palanci, Babušnici... U beogradskim osnovnim školama tokom naredne sedmice biće organizovana dežurstva za učenike koji idu u produženi boravak, kao i za one čiji roditelji zbog radnih obaveza decu moraju da ostave u školama.
Na Odeljenju ortopedije i traumatologije u Opštoj bolnici u Loznici u protekla 24 sata zbrinuto je osam građana koji su zadobili prelome kostiju ili uganuća zglobova izazvane padovima na snegu i ledu.

Nadležne zdravstvene službe u Loznici imale su najviše posla u četvrtak, kada je bio značajno povećan broj građana koji su se javljali zbog takvih povreda, a do tada, ove zime, nije u većoj meri bilo sličnih intervencija.

13:33 VALJEVO: BEZ VANREDNOG STANJA

U Valjevu nema potrebe za uvođenjem vanredne situacije, iako je sneg napadao pola metra, a u planinskim mestima snežni pokrivač dostiže i do dva metara, izjavio je danas gradonačelnik Zoran Jakovljević.

"Radimo kao da je vanredno stanje", rekao je Tanjugu Jakovljević, koji je i načelnik štaba za vanredne situacije, i naglasio da je snabdevanje vodom, strujom i namirnicama redovno, dok je saobraćaj na svim putnim pravcima otežan.

Na desetak lokalnih autobuskih linija, prema planinskim selima, saobraćaj je obustavljen i linije su skraćene.

Zbrinuta su 22 bolesnika koji svakodnevno odlaze na hemodijalizu u valjevsku bolnicu i podeljeno nekoliko stotina paketa hrane i najpotrebnijih lekova najugroženijim porodicama.

13:01 JUŽNA SRBIJA: NEZAPAMĆENA LEDENA KIŠA

Jug Srbije je sinoć okovala ledena kiša, a portparol policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković rekao je Tanjugu da on u ovom kraju nešto slično skoro da ne pamti.

„Kiša koja je počela da pada oko 16 časova, , postepeno je prešla u ledenu kišu, tako da je u ovom tenutku sve okovano u led, a saobraćajnice liče na ogledala", kaže Stamenković.

On apeluje na vozače da zustave vozila tamo gde su se zatekli, da zatraže i sačekaju pomoć, a onima koji su nameravali da putuju, da ni po koju cenu ne sedaju za upravljač automobila.

Komandant Regionalnog štaba za borbu protiv elementarnih nepogoda Budimir Mihajlović rekao je da u svih sedam opština Pčinjskog oruga, okovanog ledom, nema novih problema i nedaća ni sa ljudima, ni sa imovinom. Brigu zadaju niske temperature koje noću padnu i do minus 15 stepeni, kazao je Tanjugu Mihajlović.

U mnogim mestima širom Srbije osuđena lica koja se nalaze na izdržavanju kazne zatvora od juče učestvuju u čišćenju gradskih ulica od snega.

Osuđenici koji se nalaze u otvorenom i poluotvorenom tretmanu, priključili su se naporima gradskih i opštinskih službi u borbi protiv snega i leda, saopštilo je Ministarstvo pravde.

12:54 ČAČAK: ŠKOLE NE RADE, A VRTIĆI OTVORENI

Gradski štab za vanredne situacije u Ccačku odlučio je danas da od sutra do 10. februara bude obustavljena nastava u svim osnovnim i srednjim školama u gradu i okolnim naseljima.

Ocenjeno je da za sada nema potrebe da budu zatvoreni objekti Predškolske ustanove "Radost", tako da će kao i do sada raditi svi dečji vrtići, navodi se u saopštenju.

11:04 NIŠ: NEMA VANREDNE SITUACIJE, ALI ŠKOLE NE RADE

Gradski štab za vanredne situacije u Nišu nije uveo vanrednu situaciju, ali je prihvatio preporuku i doneo odluku da osnovne i srednje škole od sutra ne rade, dok će obdaništa biti otvorena i radiće po ustaljenom režimu, rekao je danas Tanjugu zamenik komandanta štaba prof. dr Žarko Ranković.

"Štab je usvojio izveštaje javno-komunalnih preduzeća i vitalnih gradskih službi i procenio da nema razloga za uvođenje vanredne situacije na području grada", rekao je Ranković posle sednice štaba. On je kazao da su svi putevi na području grada prohodni i da je aktivnost JKP " Medijana" i "Niskogradnja", preduzeća koja rade na čišćenju puteva na području grada, pohvaljena za učinjeno prethodnih dana.

10:55 TRSTENIK,ĆIĆEVAC, VARAVRIN: UVEDENO VANREDNO STANJE

Štaba za vanredne situacije u Trsteniku doneo je danas odluku da se u ovoj opštini proglasi vanredna situacija, što znači da učenici neće pohađati nastavu naredne nedelje, rekao je Tanjugu predsednik opštine Stevan Đaković.

Zbog velikog snega i izuzetno niskih temperatura u Ćićevcu i Varvarinu proglašeno je vanredno stanje, potvrdili su danas Tanjugu komandanti štabova za vanredne situacije u ovim opštinama. 10:11 LEDENI TALAS ODNEO JOŠ JEDAN ŽIVOT

U većini mesta jutros u osam sati, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, temperatura je bila između minus 14 i minus 10 stepeni Celzijusa, oblačno je i pada slab snag.


Najmanje hladno je na Kopaoniku, gde je temperatura minus pet stepeni i pada slab sneg.

Ledeni talas i snežno nevreme koje je već nekoliko dana zahvatilo Srbiju odnelo je i sedmu žrtvu - 54. godišnjeg beskućnika koga je policija juče pronašla u centru Lebana.

Nesrećni čovek pronađen je smrznut u napuštenom objektu u centru Lebana, rekao je Tanjugu načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a, pomoćnik ministra Predarag Marić.Do sada je u 32 opština u Srbiji proglašena vanredna situacija zbog posledica elementarnih nepogoda, odnosno velikih snežnih padavina i hladnog vremena.

09:21 OBRADOVIĆ: PREPORUKA DA SE NE IDE U ŠKOLU

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović preporučio je lokalnim samoupravama u Srbiji da obustave rad u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama od ponedeljka 6. februara do petka 10. februara.

Kako je saopšteno iz vladine Kancelarije za saradnju s medijima, ministar prosvete preporučio je i univerzitetima da tokom ispitnog roka donesu nove planove održavanja ispita i da se ispiti ili odlože, ili grupišu i održe u istom danu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (45)

Tallulah

05.02.2012. 20:23

@Atanacko - Mladi imaju alergiju na lopatu?! Pa da, uvek smo mi krivi. U ulici u kojoj stanujem nema osobe mladje od nekih pedesetak godina a nijedno dvoriste nije ocisceno od snega (svakako jesu u stanju da to urade!). Da ne komentarisem delove trotoara ispred njihovih kuca...

Radujete Li se u Vladi Srbije

05.02.2012. 15:20

Jel Vam Drago u Vladi Srbije sto se covek koga ste Naprsvili Beskucnikom Smrzao do smrti .Vi kao niste znali da dodelite sobu coveku ...a ne da na ulici umre od zime ...sram Vas ilo ako Obraz Imate § Bori Dimitrijevic trazicu da Krivicno Odgovarate ....dodelili ste 11 telohranitelja C.Jovanovicu a za sobu od 50 € niste imalii.........Izbacili ste me iz Vlade kada sam trazio podrsku za Hostel za Beskucnike Bog mi je svedok ....a Hotel Yugoslavija stoji Zakljucan.Srbijo Molim te ne cuti

spale003

05.02.2012. 16:19

Oce li proglasenje vanrednog stanja da vam izbrise izraz zadovoljstva koji imate na licu jer narod je zavejan i pati.

drug chabor

05.02.2012. 16:33

alo ribari ljudskih dusa i spin majstori , pa jos uvek u srbiji ima vise ljudi koji kapira da je normalno da zimi pada sneg a temperatura bude u minusu

voja

05.02.2012. 16:58

Pisite koje su obaveze gradjana u slucaju uvodjenja vanrednog stanja zbog elementarne nepogode. Mislim da ne znamo sta i gde? Koje firme rade, koje ne. Dajte detaljnije. Hvala.

MR - USA

05.02.2012. 17:52

Hajde dođite u južnu Floridu gde sam ja i gde je dnevna temperatura za poslednji mesec dana 27- 28 stepeni celzijusa, naravno, iznad nule.

Marko

05.02.2012. 18:18

Problem proglasenja vanrednog stanja je nekontrolisano diktirano trosenje novca iz budzeta. Moze i ovako sve da se organizuje. Komunalna samo da stanca kazne za one koji ne ciste ispred svoje zgrade, i da vidite kako ce Beograd da procveta, kao da nikad nije padao sneg. A novac koji daju ovima sto lopataju po ceo dan umesto lenstina neka salju za naftu na jug da bageri i kamioni rade tamo gde je najnuznije.

Vojnichina

05.02.2012. 19:16

E sutra vojska uzima lopate u ruke/// Idemo da pomognemo ljudima!!! DOLAZIMO

Krusevljanin

05.02.2012. 19:26

Kad je van Beograda bilo snega i po ceo metar - niko nije proglasavao vanrednu situaciju... A kad je u BG-u pao sneg 20 cm onda "jao kuku meni"... Iskreno - mi koji smo u gradovima nemamo pojma sta je pravi kijamet jer nam je tesko da uzmemo lopatu u ruke i ocistimo sneg ispred svog dvorista... A uz to, kiosci i prehrambene prodavnice rade... Automobilom se moze stici na odredjeno mesto, doduse otezano, ali mi smo navikli da jurimo 80 i 100 km/h (posebno Beograd), pa nam to naj naj najteze pada

Nikola

05.02.2012. 19:33

E moja Srbijo... Opet se donose odluke telefonskim putem... Srbiji treba vlada koja ce da razume politicke procese u svetu i da na osnovu njih formira drzavnu politiku a ovi nasi teletabisi ne mogu ni da predvide sneg u sred zime... Kostunice, vrati se na mesto predsednika Vlade Srbije!

student

05.02.2012. 19:36

Vlado resi studente... na mnogim fakultetima i nema grejanje! treba da putujemo 3 sata do faksa, pa lepo da promrznemo i taman kada stignemo na faks da nas dokrajci... ILI NAM RESITE GREJANJE ILI RESITE DEKANAT DA NE IDEMO NA FAKS! a predlog da se svi ispiti stave u jedan dan? Razmislite opet... neki imaju po 5 6 ispita... i sta da rade ako se stavi jedan dan? koliko ce osoblja biti potrebno da se sve svede na jedan dan?

goca

05.02.2012. 19:39

Šta li bi ova vlada uradila da živimo u Kanadi ili Sibiru.Nebi smo radili od novembra do marta.Samo pokazuju svoju spremnost!

SL Nikolina

05.02.2012. 19:57

Prvo sam pogresno shvatila da je to i obustava rada, no sreca pa nije. Moj savet je da ukljucite sugestiju, cudo je ona, i zamisljajte da ste na Hvajina, na Bahamima, zamisljajte da se przite na suncu odmah pored mora, verujte, bice vam makar malo toplije.

istina

05.02.2012. 20:17

Bilo je i hladnijih zima,pa nije bilo proglaseno vanredno stanje!Nego ako hocemo u EU,moramo kao i oni,nema nazad.Konacno nesto korisno od EU!

kolubara

05.02.2012. 21:33

Sada neka angažuju za čišćenje snega onu čuvenu mašinu koja je fiktivno radila u Kolubari 24 sata na dan, rezultati će biti i te kako vidljivi. A tu je i ostala mehanizacija koja je bila angažovana u Kolubari. Biće nam čista cela Srbija! Ili su već zaboravili na 'svemoguću' mehanizaciju iz Kolubare?

Ceda

06.02.2012. 08:37

@kolubara - Mislis Kostunicinu i Veljinu i Palminu Kolubaru ?! Koliko je pohapsenih kad pricas o zaboravu ?

Saša

05.02.2012. 21:40

Vanredno stanje bi, u ovom slučaju, trebalo za građane značiti isto što i opšta mobilizacija u slučaju rata. Tada se dobija ratni, a sada radni raspored kojeg su se svi od 18 do 65 godina dužni pridržavati, u skladu sa svojim sposobnostima. Tako će posljedice ove elementarne nepogode biti otklonjene za 2-3 dana.

Ruskinja

05.02.2012. 23:15

Po tom modelu u Rusiji bi bilo vanredna situacija punih 6 meseci u svakoj godini,a u pojedinim mesecima bi bilo i vanredno stanje. A tog ipak nema.

Норвежанин

06.02.2012. 07:01

@Ruskinja - Потпуно подржавам коментар. Исто се односи и на север Норвешке, где живим. Управо сада је -31С, па нико ни не помишља на ванредну ситуацију. Све се нормално одвија. Топла одећа/обућа, добре гуме, и то је то.

m

06.02.2012. 08:35

@Ruskinja - Hoces da kazes da su ulice u Moskvi u boljem stanju ? Lupetas gluposti,svake dve nedelje sam na relaciji Moskva -Beograd i veoma mi je jasno.Nego lopate u ruke pa ocisti trotoar,svoj prilaz,pomeri auto da mogu kamioni da prolaze !!!

MR - USA

06.02.2012. 01:45

(živim u južnoj Floridi...) - hej, ljudi. nemojte da se ljutite, šalio sam se. 77 mi je godina, gde sve nisam živeo u životu i na hladnoći i na toploti, pa eto još mrdam. Negde je bilo i minus 30 stepeni, pa šta? Žao mi je samo onih koji nemaju krov nad glavom, a za mlade to je čak i dobro. Želim vam sve najbolje.

marly

06.02.2012. 08:43

Koliko je ovaj narod reta.... pa to je...Vremensku nepriliku koriste u politicke svrhe.Nisam fan Ds a ali moram da priznam da su s'obzirom na -10 5 dana i 48 sati neprekidno padavina uradili sve super.Samo jutros gledam ponasanje pojedinaca : na Autoputu dva klinca divljaju nekim automobilcicima i ometaju BG put.Na plavom mostu tip se zakucao u vozilo Bg puta jer je vozio brzo.Na Bulevaru vlasnici radnja bacaju sneg sa trotoara na put ocisceni put ! Nikom zivom ne pada napamet da uzme lopatu

Stevan Blazic

06.02.2012. 10:32

@Luka - Ako je vandredna situacija ljudi bi trebali da sede u svojim domovima zar ne.Mozda je ovov polu vandredna situacija kod DS nista nije celo

aca

06.02.2012. 11:16

@Luka - cim ti stizes da ostavljas komentare i citas novine nista ne radis,zaduzio bih te ja sa jednom lopatom pa na ulicu

Idi begaj

06.02.2012. 08:49

Samo prave dramu bez veze!Zasto vanredno stanje,pa nije -50,normalno pada sneg,nista cudno!

Srbija

06.02.2012. 09:52

U Beogradu niko nece da cisti sneg.....sad odjednom stotine dobrovoljaca jer se placa navodno 1600 din.....? ! Mnogo neki vredni dobrovoljci.....!

Ratko Penzioner

06.02.2012. 10:30

@Srbija - Nema narod od cega da zivi i zato ide da radi, ti umesto sto tipkas uzmi lopatu pa izadji na ulicu sinko . Ja sam penzioner pa sam jutros ustao i pocistio svoje staze otisao po hleb i sada uzivam uz kafu

Zdravko Peric

06.02.2012. 10:36

Koliko imamo siromasnih a da srbija to ni nezna , ljudi se stide da kazu da nemaju za osnovne zivotne potrebe .Ja bih cistio sneg ali sam se razboleo zato sto je u mojoj firmi jako slabo grejanje!!! Stede gazde na grejanu a ne vide da im je opala proizvodnja

smrtnik

06.02.2012. 10:50

Necu i necu da cistim sneg. Jer to svi mi placamo. Gde su pare za parkiranje koje nam otima parking servis? Sta je njihovo, samo da uzimaju parice bez ikakih obaveza? E nece da moze. Gde su pare koje se placaju na ime putarine prilikom registracije vozila? Valjda je to za odrzavanje puteva. Pa cissenje snega je samo vanredno odrzavanje puteva u prohodnom stanju. A zasto placamo i komunalne sluzbe???? Necu da cistim, to treba da rade oni kojima im svi mi gradjani Srbije placamo. Tacka

goca

06.02.2012. 11:23

Da baš tako u februaru sneg iznenadio putare.A vlada telefonskom sednicom,onako kako sadašnja vlast održava najveći deo sednica,donela odluku o vanrednom stanju.Pa nije ovo Kanada!Toliko o spremnosti naših putara!

Srecko Jovanovic

06.02.2012. 12:27

Niste u stanju da se nosite sa jednom sneznom olujomm a hocete da vodite drzavu