Kraljevo: Lažna dojava o bombi u Narodnoj biblioteci

Tanjug

08. 11. 2011. u 14:06

Narodna biblioteka "Stefan Prvovenčani" danas oko podneva je evakuisana, jer je policija dobila dojavu da je podmetnuta bomba

KRALjEVO - Kraljevačka Narodna biblioteka "Stefan Prvovenčani" danas oko podneva je evakuisana, jer je policija dobila dojavu da je u ovoj ustanovi podmetnuta bomba, za koju je utvrđeno da je lažna.

Pregled zgrade je trajao oko 45 minuta, posle čega je Narodna biblioteka ponovo otvorena za javnost.

Oko 11.50 sati dežurnoj službi Policijske uprave u Kraljevu sa telefonske govornice se javila anonimna osoba i rekla da je u Biblioteci podmetnuta bomba, rekla je Tanjugu portparol PU Kristina Nikolić.

"Odmah je formirana ekipa za protivdiverzioni pregled koja je posle uviđaja utvrdila da je dojava o bombi lažna", rekla je Nikolić.

Direktorka Narodne biblioteke Dragana Tipsarević kaže da su nešto pre 12 sati kod nje došli policajci i saopštili da biblioteka mora da bude evakuisana zbog dojave o bombi.

"U biblioteci je na svim odeljenjima bilo mnogo ljudi. Međutim, i čitaoci i naši zaposleni su mirno, bez ikakve panike, napustili zgradu", kazala je Tanjugu Dragana Tipsarević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije