Vlasnik TV Pirot traži raskid privatizacije

V. ĆIRIĆ

02. 10. 2011. u 20:41

Vlasnik Milorad Pejić poslao je Agenciji za privatizaciju, na čijoj aukciji je pre četiri godine kupio TV Pirot, zahtev za raskid kupoprodajnog ugovora

PIROT - Vlasnik Televizije Pirot Milorad Pejić, poslao je Agenciji za privatizacije na čijoj aukciji je pre četiri godine kupio TV Pirot, zahtev za raskid kupoprodajnog ugovora. Svoj postupak obrazložio je veoma teškom finansijskom situacijom u ovoj medijskoj kući, ali i izostankom pomoći države.

Pejić je vlasnik TV Pirot postao 2007. godine, kada je za 70 odsto kapitala platio 4, 1 milion dinara, uz obavezne investicije od 4,9 miliona dinara.

- Zahtev za raskid ugovora poslao sam kako bi sprečio otpuštanje radnika, koje je neminovno s obzirom na veoma tešku situaciju. Račun je u blokadi za oko 650.000 dinara. Radnici nisu primili plate dva do tri meseca, a donedavno su nam i telefoni bili ugašeni. Obavezne investicije sam ispunio, što je i Agencija svojim dopisom iz 2009. godine potvrdila, a ostala je samo još jedna rata iz kupoprodajnog ugovora u iznosu od 8.000 evra, koja treba da se uplati novembra meseca. Jednostavno, troškovi su ogromni, pa je funkcionisanje medija u ovakvoj sredini nemoguće bez pomoći države, koja nema sluha za lokalne i regionalne medije - kaže Pejić.

U Agenciji za privatizaciju kažu da vlasnik TV Pirot ima problema sa ispunjavanjem obaveza zbog čega su mu odobravani i naknadni rokovi za uplatu rata.

- Investicije mu nisu priznate kompletno, a ima problema i sa plaćanjem rata. Razmatraćemo njegov zahtev, ali kada se ugovor raskine, bez obzira na čiji zahtev, Agencija naplaćuje ugovorne kazne i garancije, a sve što je kupac uložio ostaje preduzeću. Ukoliko donesemo odluku o raskidu, Agencija će imenovati zastupnika kapitala - precizira Dušan Belanović, direktor Sektora za komunikacije.

RADNICI

U ovoj TV jedinoj sa regionalnom frekvencijom u pirotskom kraju, stalno je zaposleno 14 radnika, od čega je četvoro novinara i još dva radnika po ugovoru. Funkcionisanje svih lokalnih medija, pa i TV Pirot pomaže i opština, koja je ove godine izdvojila oko 14 miliona dinara, od čega je oko četiri miliona dinara dobila TV Pirot.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Promene i odgovornost

05.10.2011. 21:02

Nenormalni uslovi za zivot i rad,narodu nikad gore,a vlastima nikad bolje.

PRESING-HA,HA

05.10.2011. 21:09

U Pirotu od sredstava informisanja postoji samo +Radio+ koji se favorizuje od strane predsednika koji mu daje velika sredstva,a ovaj kokodace iz sveg glasa,prica o blagostanju i dezinformise javnost.

Da se uzmu

08.12.2011. 13:00

@PRESING-HA,HA - Ovaj iz +radija ako nastavi ovako ne gine mu vencanje sa predsednikom,a za miraz da muda malo skolske spreme posto ju je ionako dobio na poklon.