Vrdnik: Gradi se hotel sa pet zvezdica

S. KOSTIĆ

07. 09. 2011. u 20:56

U banjskom centru, kod Iriga, ubrzano se gradi moderan hotel sa 60 soba i apartmana

VRDNIK - Novi hotel sa pet zvezdica, koji se ubrzano gradi u Vrdniku, zamišljen je kao turističko-rekreativni objekat i imaće 60 dvokrevetnih soba i 60 luksuznih apartmana, otvoreni i zatvoreni bazen sa geotermalnom vodom, restorane, kafiće, saune, hidromasažu, teretane, kompletan lekarski nadzor, konferencijske sale i sve druge prateće sadržaje. Planirano je da radovi budu završeni u junu sledeće godine.

Novi hotel gradi novosadska firma „Akva promont“ i uložiće oko sedam miliona evra u izgradnju ovog objekta, koji će imati osam spratova, od toga dva ispod zemlje. Hotel se nalazi preko puta sadašnje Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Termal“, i imaće 8.500 kvadratnih metara i prema stanju radova na gradilištu sigurno je da će biti sagrađen u roku, do početka pune turističke sezone u Vrdniku.

POSAO ZA 32 RADNIKA NOVI hotel će imati i banjsko-terapeutske sadržaje, koji će biti ponuđeni gostima u objektu sa pet zvezdica. U hotelu će posao dobiti u startu 32 radnika, a to mnogo znači za irišku opštinu. Specijalna bolnica za rehabilitaciju sa hotelom „Termal“ ima dovoljno posla sa prijemom pacijenata koji ovde posle bolničkog lečenja dolaze na rehabilitaciju, tako da sam siguran da će hotel „Akva promont“ biti pravi motor razvoja turizma na ovom prostoru - kaže Vladimir Petrović, predsednik opštine Irig.

- Radovi napreduju prema planu, jeste bilo vrelo leto, ali smo sve vreme radili bez prestanka. Nema razloga da ovaj ekskluzivni objekat ne bude završen na vreme - kaže Dragutin Delić, rukovodilac gradnje u „Best izgradnji“ iz Novog Sada, koja je izvođač radova u Vrdniku.

„Akva promont“ se odlučila za izgradnju superluksuznog hotela u Vrdniku, kako bi ovo banjsko mesto imalo uslove i za dodatnu visoku ponudu u razvoju turizma, banjskog lečenja, rekreacije, odmora i sporta, jer postojeća Specijalna bolnica sa hotelom „Termal“ više ne može zadovoljiti potrebe gostiju koji traže visoki komfor, koji ne može obezbediti i dobro razvijena kućna radinost u Vrdniku.

- Želeli smo da turističku ponudu u Vrdniku dignemo na jedan viši nivo, da gostima, posebno inostranim, osiguramo pravi odmor, rekreaciju i oporavak. Projekt „Akva promonta“ upravo to obezbeđuje i već sledeće godine potencijali vrdničke banje biće još bolje iskorišćeni.

Izgradnjom novog savremenog hotela banja Vrdnik će se naći u ponudama i inostranih turoperatera, koji do sada nisu mogli da ponude usluge ovog banjskog centra, jer nije imao adekvatne smeštajne i druge sadržaje koje traže gosti sa „dubljim džepom“.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

srdjan

15.08.2012. 00:28

http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:390569-Vrdnik-Na-sudu-zbog-izgradnje-hoteladruga strana price!