NIŠ - U gradu na Nišavi se nastavljaju "preleti" odbornika i funkcionera Srpske radikalne stranke u tabore drugih odborničkih grupa i partija. Poslednji udarac ovoj stranci usledio je posle prelaska zamenice predsednika gradske opštine Niška Banja i potpredsednice Okružnog odbora SRS, Suzane Stamenković, kod svoje nekadašnje partijske drugarice, a sada čelnice Narodne partije, Maje Gojković.

Kada je reč o području Niša to je do sada najviši funkcioner koji je napustio radikalsko jato.

- Procenila sam da ću u Narodnoj partiji imati znatno veće mogućnosti za ostvarenje svojih političkih ciljeva. Moj delokrug rada u politici, a poslednje dve godine i na mestu zamenice predsednika opštine, bio je usmeren na životna pitanja građana i socijalnu problematiku. Učinila sam dosta, mogla sam i više, ali sam na tom putu politički bila prilično ograničena, o čemu ne bih više da govorim ovom prilikom - kaže za "Novosti" Suzana Stamenković.

PREŠAO I STOJANOVIĆ NAJAVLjUJUĆI da će narednih dana u Narodnu partiju preći veliki broj radikala, ona nam je potvrdila, da je sa njom to već učinio i odbornik u SO Niška Banja, Božidar Stojanović. Istu potvrdu dobili smo i od Jovana Šutovića, predsednika Okružnog odbora Narodne partije.

Sada već bivša radikalka, Suzana Stamenković, još sedi u fotelji zamenice predsednika opštine, ali očekuje da će njene dojučerašnje kolege vrlo brzo pokrenuti postupak za razrešenje.

Od ukupno 19 odbornika, skupštinsku većinu u Niškoj Banji čine DSS (6), SRS (sada tri) i sa po jednim odbornikom Reformistička stranka i SPS. U opoziciji su DS, G 17 plus i "Zaplanje moja kuća".

Jesenas je čak osam od ukupno 18 odbornika SRS u gradskom parlamentu, promenilo dresove prešavši u druge stranke, najviše u G 17 plus.