JAGODINA - Za godinu dana, koliko se planira da traju radovi, hotel Jagodina dobiće kategoriju od pet zvezdica, potvrđuje direktor hotela Dragan Simić. Radovi, vredni više od 100 miliona dinara, počinju sredinom oktobra, a narednih dana očekuje se potpisivanje ugovora sa beogradskom „Montažom“ i „Vajshautom“ iz Nemačke, koje će obaviti radove na klimatizaciji, grejanju i ventilaciji hotela.
- Očekuju nas obimni radovi na preuređivanju unutrašnjosti hotela, kako bi zadovoljili standarde za kategoriju pet zvezdica - čuli smo od Simića. - Zatvoreni bazen i noćni bar preuredićemo u moderan spa centar za klijentelu koja može da plati te usluge. Saune, džakuzi, salon lepote, masaža su sastavni delovi tog centra. Veliki restoran biće izdat „Idei“ za supermarket, dok će na tom spratu „Šarena kafana“ raditi za potrebe hotela. Na sledećem nivou, „kongresna sala“ biće preuređena u najmoderniji i najopremljeniji kazino u Srbiji, a „ćuran sala“ i terasa biće u funkciji hotela. Sobe na prva tri sprata hotela preuredićemo u luksuzne apartmane, dok će sobe na četvrtom i petom spratu dobiti nov nameštaj i kupatila.
Posle privatizacije, prošle godine u oktobru, novi vlasnik bio je u obavezi da uloži 43 miliona dinara, a sa novim ulaganjima ta obaveza je dvostruko premašena. Za godinu dana izmireno je 90 odsto dugovanja hotela, koja su iznosila više od 50 miliona dinara.
- Apartmani će biti opremljeni po najvišim svetskim standardima za poslovnu klijentelu - navodi Simić. - Noćenje u apartmanima koštaće od 60 do 80 evra. To je znatno više nego današnjih 1.500 dinara. Očekujemo da klijentela sa dubokim džepom bude prisutna u Jagodini posle privatizacije velikih preduzeća. Oni zahtevaju da budu usluženi i da njihove potrebe budu zadovoljene na jednom mestu. Zbog toga moramo da edukujemo zaposlene, jer oni treba da znaju po nekoliko stranih jezika.
U hotelu je trenutno zaposleno 18 radnika, a posle obnove očekuje se da posao dobije još najmanje 50 mladih i školovanih kadrova.

FUDBALERIMA ČETIRI ZVEZDICE
DELEGACIJA iz FSS koja je nedavno boravila da bi sagledala kapacitete hotela Jagodina zbog odigravanja međunarodnih utakmica, insistirala je da hotel mora da ima najmanje četiri zvezdice. To su minimalni standardi za smeštaj fudbalera koje propisuje FIFA, a trenutno hotel ispunjava standarde za kategoriju dve zvezdice.