GORNJI MILANOVAC - Kontroverzni incidenti u crkvi svetog Nikole, u obližnjem Šilopaju, pretvorili su se u skandal i ne prestaju da uzburkavaju javnost i vernike SPC.
Verziju paroha Vlastimira Zlatića, u celom takovsko-rudničkom kraju znanog kao pop Vlasta, već smo objavili. Po njoj, incidenti su se dešavali kada je "na njega nasrnuo Dragan Bojović, iz parohijskog sela Mutnja, oborio ga na pod crkvene trpezarije i naneo mu teže povrede".
Po Bojovićevoj priči, nemili incidenti imaju sasvim drugačiju stranu neslavne crkvene i pravničke "medalje". Bojović nam je, podsetimo, na telefonsku molbu da kaže i svoju verziju, samo odbrusio psovkom. Sada, razgovaramo uživo, na njegov zahtev.
- Izvinjavam se "Novostima" i javnosti zbog psovke i odbijanja da odgovorim. Zato, što su me odmah posle tih incidenata, zlonamerno se šaleći, zvali mnogi ljudi. Neki su se, čak, lažno predstavljali kao novinari - kaže Bojović.
Ta strana priče, ukratko, glasi ovako.
- Posle svog popodnevnog odmora, pop Vlasta je došao u crkvenu trpezariju. Gosti su još slavili, uz muziku. Nije bio u mantiji. Vidi, ima nešto razbijenih čaša, buni se meni. Bezrazložno, jer sam sve vreme služio goste. Pop me onda polije čašom vina. To me teško ozlojedilo, i gurnuo sam ga. Tačno je da je pao na pod i da sam ga šutnuo nogom u noge. To ću priznati i sudu. Gosti su nas razdvojili. Pop ustaje, i udari me pesnicom iznad levog oka, evo vidite modricu, a zatim beži - tvrdi Bojović.
Po tom "iskazu", pop se vraća za desetak minuta.
- Vratio se sa teškom sekirom takozvanom gluvarom. Ljudi su ga sprečili da s njom prođe dalje. Zatim sam otišao kući, a pop je zvao policiju. Protiv mene je podneta prijava, a niko me nije saslušao - nastavlja Bojović.
Sa Bojovićem razgovaramo u prisustvu Bogdana Likića, predsednika MZ Šilopaj.
- Bio sam očevidac, kada je pop Vlasta uleteo u trpezariju sa sekirom, pa su ga seljani sprečili da ne bude većeg zla. To ću kazati i pred sudom - tvrdi Likić.

MEŠTANI PIŠU PETICIJU
UZ Šilopaj, parohiji pripadaju još sela Mutanj, Cerova, Kriva Reka, Davidovica i Ručići. Likić potvrđuje vest da u njima meštani najavljuju potpisivanje peticije, kojom će od Žičke eparhije tražiti - da smeni paroha Vlastimira Zlatića.

TUČE
- POP Vlasta je u ovom kraju poznat po ranijim incidentima: tučama sa više meštana, a Životi Bojoviću, sada pokojnom, pretio je pištoljem
- tvrdi Dragan Bojović, a predsednik MZ Likić, potvrđuje.