PREDSEDNIK Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije u Gornjem Milanovcu Jovica Carević je privatizovao taj odbor! On i njemu lojalni funkcioneri omalovažavaju stranačke koleginice i ne poveravaju im partijske funkcije niti one u opštini i javnim preduzećima - tvrdi predsednik Foruma žena u milanovačkom SPS dr Vesna Borovnjak i naglašava da sve njene istomišljenice podržava i sam vrh partije.

Nažalost, kaže, problemi u Opštinskoj organizaciji iz Gornjeg Milanovca su sve veći, pa nezadovoljni odbornici ne prisustvuju sednicama Skupštine opštine...

PROČITAJTE JOŠ - Smena na čelu Gornjeg Milanovca (ni)je bila legalna

- Uprkos činjenici da vrh stranke i naš predsednik Ivica Dačić insistiraju na tome da žene budu na bar polovini funcija, ravnopravnosti u našem kraju nema. Naprotiv, Carević i njemu lojalni članovi Odbora nas nipodaštavaju, zovu nas "babama", tvrde da "imamo dijagnoze"... Iako sam završila dva fakulteta, pa sam i doktor stomatologije, i magistar menadžmenta na Fakultetu organizacionih nauka, jedinu funkciju među socijalistima sam dobila 2011, kada su me koleginice izabrale da predvodim Forum žena. Iako sam osnivač ovdašnje Socijalističke partije Srbije, ne tražim funkcije za sebe, nego za mlađe članice koje me podržavaju u nameri da konačno dignem glas protiv urušavanja stranke u Gornjem Milanovcu i samovlašća Jovice Carevića - izričita je dr Borovnjak.

Jovica Carević

Posle Foruma žena, oglasio se Izvršni odbor OO SPS čije je saopštenje potpisao sekretar Marko Dželetović.

- Opštinski savet Socijalističke omladine je 22. januara jednoglasno predložio aktuelnog predsednika OO SPS Jovicu Carevića za predsednika ovog organa i u narednom četvorogodišnjem mandatu.

Stav da je Carević čovek sa ogromnim iskustvom i znanjem u rukovođenju partijom, da njegova strategija podmlađivanja ima za cilj da afirmiše mlade i uspešne ljude, koji će biti nosioci socijalističkog delovanja sa ciljem osiguranja budućnosti su bili vodilja za ovakav predlog. I, Izvršni odbor OO SPS je 23. januara javno i jednoglasno poslušao Socijalističku omladinu - zaključeno je u obraćanju javnosti koje se uopšte nije bavilo aktuelnim primedbama žena iz tabora Socijalističke partije Srbije.

ŽURBA?

- REPUBLIČKO vođstvo socijalista uopšte nije raspisalo izbore za predsednike opštinskih odbora, ali su Careviću lojalni funkcioneri požurili da jedino njega kandiduju za budućeg predsednika u Gornjem Milanovcu - saopštavaju iz Foruma žena, dok iz "suprotnog tabora" tvrde da je pomenuti postupak primeren aktima SPS...