Italijani u Šapcu u gostima

A. D.

09. 05. 2018. u 06:45

Италијани у Шапцу у гостима

Foto A. Delić

Šabac ugostio moguće strane investitore

DIREKTOR Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu David Skalmani sa saradnicima boravio je juče u Šapcu, a u Gradskoj kući primio ga je gradonačelnik Nebojša Zelenović, koji ga je upoznao sa mogućnostima buduće saradnje. Ovo je posebno značajno jer u Šapcu već posluju četiri velike italijanske kompanije, dok se još dve uveliko spremaju da otvore pogone.

Pročitajte još: Šabac vole investitori

- Naša ideja je da sve naše aktivnosti proširimo na teritoriju cele Srbije, posebno na Šabac, a moja lična očekivanja od ovog susreta su da započnemo i nastavimo saradnju. Znamo za italijansko prisustvo u ovom gradu i mi bismo želeli da budemo deo ove zajednice - rekao je David Skalmani i dodao da mu Šabac, već na prvi pogled, deluje kao veoma zanimljiv grad.

Gradonačelnik Zelenović kaže da u ovom trenutku u kompanijama “Veskovini”, “Vopahel”, “Mondi” i “Pasubio” radi 350 do 400 Šapčana, što je polazište i jasan znak da se treba unaprediti saradnja na ostalim poljima. Pokazalo se da, kako kaže, postoji “dobra emocija” prema italijanskoj kulturi, ali i njihovim firmama i načinu poslovanja.

- Naši sugrađani imaju volju da rade u tim kompanijama jer sa druge strane su i dobri uslovi poslovanja i veoma dobar odnos prema zaposlenima - rekao je Zelenović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije