U Medveđi na izborima tri srpske i dve albanske liste

Tanjug

subota, 12. 09. 2015. u 14:46

У Медвеђи на изборима три српске и две албанске листе

Ilustracija

U Medveđi će u nedelju biti održani vanredni lokalni izbori na kojima će se za 35 odborničkih mesta boriti predstavnici pet izbornih lista - tri srpske i dve albanske
MEDVEĐA - U Medveđi će u nedelju biti održani vanredni lokalni izbori na kojima će se za 35 odborničkih mesta boriti predstavnici pet izbornih lista - tri srpske i dve albanske.

Za poverenje oko 10.500 birača boriće se pet izbornih lista, a prva na izbornom listiću je lista "Aleksandar Vučić - Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera Srbije".

Sledi lista "Demokratska partija - Nagib Arifi", koju predvodi aktuelni predsednik opštine Bujanovac, dok je pod brojem tri proglašena izborna lista Grupe građana "Za Gornju Jablanicu" Medveđa.

Izborna lista dve albanske stranke - Partije za demokratsko delovanje(PDD) i Demokratske unije Albanaca(DUA) je četvara dok je kao peta proglašne lista "Demokratska stranka - Nebojša Trajković".

PDD predvodi republički poslanik Riza Haljimi, a DUA Rahmi Zulfiu, a stranačka centrala obe političke partije koja okuplja lokalne Albance je u Preševu.
U nedelju će, prema ranije saopštenom podacima iz Opštinske izborne komisije, biti otvorena 28 glasačka mesta.

Lokalne izbore u Medveđi je raspisala predsednica repuličkog parlamenta Maja Gojković pošto je prethodno 8. juna Vlada Srbije raspustila Skupštinu opštine Medveđa.

Razlog za tu odluku vlade je bilo, kako je tada saopšteno, to što u zakonskom roku nije odrzana nijedna sednica opštinskog parlamenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije