Varda: Hadžić ima bujnu maštu

D.S.L.

24. 08. 2011. u 12:13

Варда: Хаджић има бујну машту
Ako treba da pijem kafe sa selektorom da bih se uklopio u sistem onda je dobro da se ovako završilo, odgovor je reprezentativca BiH selektoru
SUKOB na relaciji Ratko Varda i reprezentacija BiH se nastavlja. Sve je krenulo još posle turnira u Ljubljani, kada je selektor Sabit Hadžić rekao da Vardi ne može da garantuje minutažu i da je to razlog zašto je novi igrač Olimpije napustio tim.

Međutim, nekadašnji centar Partizana i još većine evropskih klubova ne vidi razlog rastanka u Hadžićevim pričama.

- U životu nisam nikad ni od koga tražio minutažu, to može da potvrdi svako ko me poznaje, tako da Hadžić priča besmislice. Pre okupljanja sam razgovarao sa selektorom i zamolio sam ga da propustim EP u Litvaniji, delom zbog toga što je Uniks, koji je bio zainteresovan, to tražio od mene. Ali Hadžić me uverio kako bi trebalo da igram i kako ću sa Mirzom Teletovićem činiti tandem reprezentacije pod košem. Zbog toga na kraju nisam završio u Uniksu nego sam došao na reprezentativne pripreme – objasnio je Ratko Varda.

Do prvog konflikta na relaciji selektor - igrač, došlo je tokom takmičenja u Ljubljanskim “Stožicama”.

- Na turniru u Ljubljani smo odigrali, kako smo odigrali. Posle toga sam upitao selektora za “sistem” po kome igramo, jer mi ni posle tri meča, nije bilo jasno. Odgovor nisam dobio, odnosno glasio je otprilike ovako:”Sistem je onaj koji ja kažem da jeste”, saopštio mi je Hadžić.

Međutim, kulminacija sukoba Hadžić - Varda je usledila nekoliko dana kasnije.

- Plasirano je ono smešno objašnjene da nisam fizički spreman, što apsolutno nije tačno. Najgore je to što je naveo da se ne uklapam u njegov sistem. Ako ja treba da pijem kafe sa selektorom da bih se uklopio u njegov sistem, kao što to rade pojedini igrači, onda je najbolje da je ovako završilo. Meni nije potrebna reprezentacija BiH da se preko nje prodajem. To se dokazalo hiljadu puta do sada, pa i u poslednjem slučaju, kada sam odmah pronašao novi klub, Olimpiju - zaključio je centar Ratko Varda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

republika srpska

24.08.2011. 14:56

E moj ratko da si pametan ne bi nikada ni igrao za bosnu ti tamo ne pripadas

NLO

24.08.2011. 17:03

Један Србин за Босну може да игра само да би се афирмисао и продао.Србија и Српска су једна земља , то никад не смемо заборавити ! Чуди ме да је Варда уопште пристао да игра за њих...

Тони Цвитаницх

24.08.2011. 23:36

Da si toliko dobar igrao bi za Srbija ha ja, nije Bosna kriva što svi najbolji igrači iz Bosne koji su Hrvati ili Srbi igraju za te zemlje ! Republika Srpska dok mora a Bosna zauvijek !!!