Španovićeva: Dajte nam halu

N. Ma.

20. 07. 2011. u 20:49

Samo da dobijemo još tu dvoranu i obećavam da ćemo postati svetska velesila - rekla je Ivana. Dudaš: Ovu priču treba još malo pogurati, jer smo pokazali da smo sposobni da osvajamo odličja

SVOJEVRSTAN troskok spremaju srpski atletičari u pohodu na olimpijske medalje i sam svetski vrh. Prvi korak je bila Ostrava, EP za mlade seniore, koji su Ivana Španović (srebro, skok u dalj), Emir Bekrić (bronza, 400 m, prepone) i Mihail Dudaš (bronza, desetoboj) pokorili sa tri medalje i brojnim rekordima.

Sledeći su Igre u Londonu 2012, za koje je naš trio već ostvario norme, a vrhunac rada, truda i borbe sa protivnicima iz čitavog sveta trebalo bi da se dogodi 2016. u Riu de Žaneiru.

Da bi ispunili ono što se od njih očekuje i doneli Srbiji toliko željenu medalju sa OI, naš biserni trio je uglas zavapio za boljim uslovima tokom priprema.

- Samo da dobijemo još tu dvoranu i obećavam da ćemo postati svetska velesila - rekla je Španovićeva, na šta se Bekrić nadovezao. - Mučio sam se u proteklom periodu, seljakao iz mesta u mesto, trenirao i po kiši. Sve nam to otežava napredak, ali borićemo se da nastavimo sa uspesima i donosimo Srbiji medalje sa najvećih takmičenja.

Sličan stav ima i sjajni desetobojac Dudaš.

- Mlada smo generacija. Imamo šansu i da u Londonu napravimo nešto veliko, ali je tek od 2012. do 2016. period našeg maksimalnog razvoja. Trebalo bi, zato, ovu priču još malo pogurati, jer smo pokazali da smo sposobni da osvajamo odličja. Hala jeste jako bitna, što je korak ka još boljim rezultatima.

BRANKOVIĆ: SVE ZA OVU GENERACIJUGENERALNI sekretar ASS Slobodan Branković priznao je da postoje teškoće sa kojima se Savez suočava, poručivši da je, uprkos tome, srpska atletika na pravom putu.

- U strategiji razvoja do 2016. ova generacija će biti maksimalno ispraćena. Borićemo se za veći budžet, za nove sponzore, za smanjenje bilo kakve improvizacije, ali i da u isto vreme naši takmičari ne osete bilo kakav nedostatak. Dvoranu ćemo otvoriti u maju naredne godine i biće to naša nova baza za uspehe - ističe Branković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije