Iako je u petak 8. jula FK Partizan posle sastanka sa predstavnicima Škendije, FS Srbije, FS Makedonije, UEFA, MUP Srbije i MUP Makedonije izdao saopštenje u kojem se navodi da je odluka da na predstojećem dvomeču ne bude gostujućih navijača, u makedonskom klubu su iznenađeni ovakvim epilogom.

Generalni sekterat kluba iz Tetova Bekir Šaćiri je naveo da je odluka čudna i da su istom zapanjeni.

I pored zabrane navijači Škendije se spremaju za dolazak u Beograd. O tome čitajte OVDE

- Zaista ne znam zašto je UEFA insistirala da se dueli igraju bez gostujućih navijača. Za Partizan mi je jasno, jer imaju dva upozorenja pred isključenje iz evropskih takmičenja. Samo je Škendija glasala "za" prisustvo navijača i drugog kluba, ali posle višečasovnog ubeđivanja nismo uspeli predstavnike UEFA da ubedimo da odluka bude drugačija. Želimo da naglasimo da je u pitanju sport, fudbal, a ne politika. I srpska policija je bila protiv dolaska gostujućih navijača – rekao je Šaćiri.


On je još naveo da je odnos sa rukovodstvom Partizana na visokom nivou, a Šaćiri kaže da su crno-beli najavili povećanu bezbednost za ekspediciju iz Makedonije, koja danas sa priprema iz Austrije dolazi u Beograd.

- Nemamo problema u komunikaciji sa ljudima iz Partizana. Oni su iskusni u organizaciji evropskih mečeva, a igrali su i u grupnoj fazi Lige šampiona – istakao je Šaćiri.