Srbija u Švedskoj na tvrdoj podlozi

N. Ma

18. 03. 2011. u 20:48

Mnogi su očekivali da ćemo ugostiti Srbe na otvorenom terenu u Baštadu, ali smo odlučili drugačije, kako bismo favorizovali Robina Soderlinga, rekao je selektor Švedske

UMESTO šljake i Baštada, Srbe u Švedskoj čeka „pakao“ Halmštad arene i brze podloge. Domaćini četvrtfinalnog okršaja u Dejvis kupu odlučili su da se odreknu unapred planirane „crvene zemlje“ i grada u kom se u julu održava ATP turnir, i da šampione ovog takmičenja dočekaju u dvorani. Skandinavci tipuju da će ovakav izbor pomoći njihovom najboljem igraču u singlu Robinu Soderlingu, koji je jedan od najjačih servera na planeti.

ŠVEĐANI BEZ JOAKIMA JOHANSONA? POVRATAK Joakima „Pim pim“ Johansona u beli sport bio je kratkog daha. Bivši TOP 10 teniser, a danas 537. na listi, odlučio je da definitivno napusti tenis, i to samo par nedelja posle Dejvis kup meča Švedske i Rusije gde je bio jedan od junaka pobede.
- Samo mi je ujutru svanulo da sam završio sa ovakvim životom. Izgubio sam motivaciju, iako znam da mogu bilo koga da pobedim, to me više ne zanima - rekao je Johanson. Selektor Švedske Enkvist pokušaće da ubedi Joakima da odigra barem još meč sa Srbijom pre nego što ode u penziju.

Tek, iako u Halmštadu do sada nije održan nijedan Dejvis kup meč, ultra moderna dvorana u ovom gradu na samom jugo-zapadu Švedske, koja prima 4.000 navijača, biće spremna za teniski sudar od 8. do 10. jula.

- Sigurno je da su mnogi očekivali da ćemo ugostiti Srbe na otvorenom terenu u Baštadu, ali smo odlučili drugačije, kako bismo favorizovali naše tenisere, posebno Robina Soderlinga - rekao je Tomas Enkvist, selektor Švedske. - Ovo rešenje je najbolje za Švedsku. Razmišljali smo dosta i o podlozi, i izbor je „pao“ na brzu, u dvorani, jer ona znatno povećava naše šanse da dobijemo ovaj težak meč. Mi smo optimisti jer smo protiv Rusije pokazali da imamo kvalitet da daleko doguramo ove godine u Dejvis kupu.

Presudan meč u ovom duelu biće između četvrtog i trećeg tenisera sveta Soderlinga i Đokovića, i to neposredno posle njihovih igara na Vimbldonu.

- „Halmštad arena“ je na strateški sjajnom mestu za nas, mnogo ljudi će tu biti tokom leta i sigurni smo da će navijači napuniti dvoranu i uživati u vrhunskom tenisu - rekao je Henri Oderval, direktor Teniskog saveza Švedske.

Međutim, u neposrednoj blizini Halmštada nalaze se gradovi Malme i Geteborg, pa treba očekivati i dolazak velikog broja srpskih navijača koji tamo žive.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)