Počinju pripreme Crvene zvezde

S. Ilijoski

09. 01. 2011. u 20:43

Novom treneru Robertu Prosinečkom trebalo bi da se javi više od 35 igrača. Novi ljudi, stari ciljevi: stići i prestići Partizan u prvenstvu i odbraniti trofej Kupa

MARAKANA se prvog dana u nedelji budi -fudbaleri Crvene zvezde u 11.00 časova počinju pripreme za prolećni deo sezone u jačem sastavu i sa gotovo novim stručnim štabom na čelu sa Robertom Prosinečkim. Novi ljudi, stari ciljevi: stići i prestići Partizan u prvenstvu i odbraniti trofej Kupa. Težak start sa „minus pet“ i za gotovo sve početak od „nule“.

Zvezda će u ponedeljak na prozivci imati samo jednog novajliju, Brazilca Evandra, dok će Kolumbijac Kristijan Borha stići tek u sredu zbog problema sa tranzitnim vizama. Međutim, Prosinečki bi trebalo na prvom okupljanju u košnici „Marakane“ da ima preko 35 fudbalera, jer još niko nije otišao! Promena nema jedino kad su golmani u pitanju, jer će Stamenkovića, Bajkovića i Dmitrovića trenirati Srđan Maksimović, jedini stručnjak iz starog saziva. Za mesto desnog beka konkurišu Ninkov, Mikić i oporavljeni Bojan Đorđević. Sa druge strane konkurenti su Tošić, Ignjatijević i Stevan Reljić, a na štoperskoj poziciji su samo Li Adi, Slavoljub Đorđević i privremeno Uroš Spajić (na proleće će braniti boje Sopota), u iščekivanju dolaska Slovaka Kornela Salate. Na prozivci će se pojaviti sigurno i rekonvalescent Danijel Mihajlović čiji se oporavak očekuje tek u maju, dok je Milan Vilotić u Italiji na poslednjem rehabilitacionom ciklusu.

U veznom redu ključa kao u košnici: Isah, Savio, Bogdanović, Milovanović, Kadu, novajlija Evandro, pa krila Lazović, Vešović, Binić, Jeremić, Koroman, te omladinci Mijailović i braća Slavoljub i Dragoljub Srnić, a 15. bi bio Mario Božić. Uz kvintet u špicu Kaluđerović, Trifunović, Jevtić, Perović i Borha i igrače koji nisu bili licencirani kao što su Blažić, Cvetković, Vasiljević brojka se penje daleko iznad ekspedicije od 25 fudbalera koje će Prosinečki voditi u Budvu 17. januara, pa Antaliju 1. februara.

Deset prekobrojnih će otpasti u narednih nedelju dana, a do 27. februara sve mora da bude skockano...

KOROMAN SMRŠAO, JEVTIĆ VEĆ SPREMAN

SKORO svi igrači poslednjih desetak dana marljivo su radili u privatnoj režiji. Koroman je smršao četiri kilograma, Jevtić očekuje sunčano proleće.

- Jesen bih da što pre zaboravim i moju mizernu polusezonu bez ijednog gola. Radim već dve nedelje kako bih što spremniji dočekao start i nametnuo se novom treneru - ističe Jevtić. - Nemam informaciju iz kluba da ima zainteresovanih za mene, zato na tu temu i ne razmišljam.

MARKO BLAŽIĆ TUŽI I TRENIRA

VEZISTA Marko Blažić podneo je tužbu protiv Crvene zvezde zbog dugovanja, ali će se pojaviti na prozivci, jer njegov slučaj Arbitražna komisija još nije razmatrala pošto se prvi put sastaje u toku naredne nedelje. Do okončanja spora Blažić mora da ispunjava radne obaveze tako da će danas biti na radnom mestu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Rade

09.01.2011. 23:19

Ovo za kup, 'ajde, ali ovo - stici i prestici! Kako to misle, da plate sudijama da Partizan izgubi dve, a oni ni jednu do kraja. Zanimljive zelje?