„Sport“: Najbolji Đoković i sestre Moldovan

V. N.

24. 12. 2010. u 20:54

U tradicionalnom izboru za sportistu godine na svečanosti u hotelu „Kontinental“ treći teniser sveta dobio „Zlatnu značku“, dok su kajakašice ponele epitet najboljih mladih sportista

DNEVNI sportski list „Sport“ 54. put zaredom izabrao je najboljeg sportistu godine, u petak, na spektakularnoj svečanosti u hotelu „Kontinental“ u Beogradu. Pred brojnim uglednim zvanicama iz sveta sporta, politike, umetnosti, kulture za najboljeg srpskog sportistu u 2010. godini izabran je, po drugi put, teniser Novak Đoković. Umesto najboljeg srpskog tenisera, koji je na pripremana za novu sezonu, nagradu je primio njegov mlađi brat Đorđe Đoković.
Njemu je pripala „Zlatna značka“, tradicionalno priznanje koje dobijaju sportisti koji su ostvarili najbolje rezultate u protekloj godini. Novak Đoković je bio motor srpskog Dejvis kup tima koji je na spektakularan način osvojio „salataru“, ostvarivši najveći uspeh u istoriji našeg tenisa.
Ono što čini ovu nagradu najprestižnijom u našoj zemlji je jedinstveni žiri koji je sastavljen od sportista koji su do sada osvajali laskavo priznanje „Sporta“ - „Zlatnu značku“. Žiri je ove godine imao veoma težak zadatak, da izabere novog „besmrtnika“.

Tokom 2010. godine srpski sportisti su osvajali brojne medalje na svetskim borilištima, a među kandidatima za sportistu godine su bili teniseri Novak Đoković i Viktor Troicki, fudbaler Dejan Stanković, košarkaš Miloš Teodosić, odbojkaš Nikola Grbić, vaterpolista Vanja Udovičić, karatisti Miloš Umićević i Slobodan Bitević, strelac Zorana Arunović i kuglaš Vilmoš Zavarko.
Izbor je pao na Novaka Đokovića kome je ovo drugo priznanje od „Sporta“ jer je i 2007. godine bio proglašen za najboljeg sportistu godine.
Kompanija „Novosti“ i njen član „Sport“ još jednom su se potrudili da sportskoj Srbiji upriliče događaj za pamćenje. Na jednom mestu našli su se blistava sportska prošlost, oličena u članovima žirija za dodelu „Zlatne značke“, briljantna sadašnjost koju čini deset najboljih sportista. Konačno, pred Srbijom je prodefilovalo i deset budućih sportskih junaka, onih koji sanjaju da se jednog dana „Zlatna značka“ nađe i u njihovim rukama.
SESTRE MOLDOVANVEĆ 15 godina „Sport“ bira i najboljeg mladog sportistu. Ovo priznanje za 2010. zasluženo su osvojile sjajne kajakašice BSK Borče, Nikolina i Olivera Moldovan, osvajačice zlatne medalje na SP za juniore i mlađe seniore u Moskvi.
Tako su nasledile atletičarku Tatjanu Jelaču.
KONAČAN PLASMAN1. Novak ĐOKOVIĆ (tenis) 54
2. N
ikola GRBIĆ (odbojka) 34
3. Z
orana ARUNOVIĆ (streljaštvo) 31
4. D
ejan STANKOVIĆ (fudbal) 24
5. V
anja UDOVIČIĆ (vaterpolo) 17
6. V
iktor TROICKI (tenis) 14
7. M
iloš TEODOSIĆ (košarka) 9
8.
Vilmoš ZAVARKO (kuglanje) 4
8.
Miloš UMIĆEVIĆ (karate) 4
10. S
lobodan BITEVIĆ (karate) 1
NAPOMENA: ime, sport i broj glasova
LAUREATI OD 2000.2000. Vanja GRBIĆ (odbojka)
2001. A
leksandar ŠOŠTAR (vaterpolo)
2002. D
ejan BODIROGA (košarka)
2003. V
lada VUJASINOVIĆ (vaterpolo)
2004. D
enis ŠEFIK (vaterpolo)
2005. D
anilo IKODINOVIĆ (vaterpolo)
2006. O
livera JEVTIĆ (atletika)
2007. N
ovak ĐOKOVIĆ (tenis)
2008. M
ilorad ČAVIĆ (plivanje)
2009. N
ađa HIGL (plivanje)
2010. N
ovak ĐOKOVIĆ (tenis)
NAPOMENA: godina, ime sportiste i sport.
NOVAK ZARADIO 14 “TROJKI“OD 33 bivša laureata koji su učestvovali u glasanju (prvo mesto 3, drugo 2, treće 1 bod) njih 14 je na prvo mesto stavilo Đokovića, Zorana Arunović je dobila sedam „trojki“, Vanji Udovičiću i Dejanu Stankoviću je pripalo po pet „pol-pozicija“, a po jedna odbojkašu Grbiću i teniseru Troickom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Stefanceros

25.12.2010. 14:04

bravo nikolina i olivera xD svaka vam cast Branka treba da se ugleda na vas xD