Ivanović: Srbima mesto u Premijer ligi

Novosti online

26. 11. 2010. u 18:23

Za novajlije je iznenađenje kako ovde stvari funkcionišu. Svako mora da se prilagodi na engleski fudbal, ali mislim da će biti u redu – istakao je as Čelsija

Reprezentativac Srbije Branislav Ivanović dobro zna kako se stiže do vrha Premijer lige. Put nije lak, ali onaj ko prođe kroz sito i rešeto nema razloga da brine za budućnost u engleskom fudbalu.
U intervjuu za sajt Čelsija, as tima iz Londona je istakao da je ponosan što u Premijer ligi ima sve više Srba i da je novajlijama (Jovanović, Žigić, Kolarov) potrebno vreme da se prilagode.
- Mislim da je sjajno imati šest ili sedam igrača u Premijer ligi, jer je to najbolja liga na svetu. Svi smo u kontaktu i mnogo razgovaramo. Za novajlije je iznenađenje kako ovde stvari funkcionišu. Svako mora da se prilagodi na Premijer ligu, ali mislim da će biti u redu –istakao je Ivanović.
Podsetio je defabzivac Čelsija da njemu, ali ni Nemanji Vidiću nije bilo lako kada su iz Rusije došli na Ostrvo.
- Nemanji je takođe bilo potrebno vreme, ali vidite kako sada igra. Već pet godina je u Engleskoj, kapiten je Mančester Junajteda... Moji saigrači iz reprezentacije moraju da pokažu kvalitet, jer je to dobro za njih, za ekipu, za njihov tim, za srpski fudbal...
Ivanović smatra da Srbi imaju kvalitet za Premijer ligu.
- Od početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo smo počeli da igramo veoma dobro, i svi momci zaslužuju da dođu i igraju u velikim klubovima u Engleskoj. Sada su u Premijer ligi Aleksandar Kolarov u Mančester Sitiju, Milan Jovanović u Liverpulu i Nikola Žigić u Birmingemu. Potrebno im je vreme za adaptaciju, da se pripreme za engleski fudbal. I ja sam prošao kroz taj period, koji nije ni malo lak – rekao je Ivanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije