ELITNA francuska policijska jedinica RAID naoružana do zuba stiže u Beograd kako bi zaštitila francuske tenisere u finalu Dejvis kupa! Toliko su se Monfis i drugari, naime, uplašili da im se nešto loše ne desi tokom meča za titulu svetskog prvaka u našoj zemlji, da su odlučili da u pomoć pozovu specijalce, poznate i kao „razbijače“.

Reč je o diviziji koja ima više opreme, znanja, iskustva, oružja i hrabrosti od svih drugih jedinica u celoj Francuskoj, a njih šalju na zadatke samo kada je reč o najopasnijim poduhvatima, kao što su borba sa teroristima prilikom pokušaja otmice aviona, zaštite nuklearnih postrojenja, čuvanja kanala „Lamanš„, vozova i drugih strateških lokacija.

Policijski izvori u Parizu potvrđuju da je Teniski savez Francuske doneo odluku da pozove RAID još pre tri dana, kada su poslali i formalni zahtev u Ministarstvo unutrašnjih poslova. Posle kraće analize „problema“ sa kojima bi mogli da se suoče u Beogradu, i reputacije „opasnih srpskih navijača“ dato je odobrenje, i specijalci su počeli sa pripremama za put.

Ekipa od desetak vrhunski obučenih policajaca stići će u prestonicu Srbije već naredne nedelje kako bi „snimili“ prostor u kojem će se igrati meč, ali i sva druga mesta u kojima će se teniseri Francuske kretati. Takođe, od 3. do 5. decembra, njihov zadatak će biti da u stopu prate Monfisa i drugare, kako u „Beogradskoj areni“, tako i u hotelu „Hajat“. Niko neće moći da im se približi ni na tri metra udaljenosti!

SRPSKI NAVIJAČI SU ZASTRAŠUJUĆI
FRANCUSKA javnost je pozdravila ovakvu odluku poručivši da mnogi strahuju od onog što bi moglo da se desi u Beogradu.

- Naša teniska federacija je naučila lekciju gledajući šta su srpski huligani uradili našem zemljaku Tatonu. Čim moramo ovo da radimo, jasno je da se više ne radi o sportu. Srbi su krajnje nasilni i zastrašujući, zato je u redu što smo angažovali RAID - samo su neke od poruka koje su ostavljali Francuzi ispod tekstova u „L’Ekipu“ i drugim listovima koji su otkrili ovu vest.