Tripković u Unikahi

V. P.

01. 08. 2010. u 21:07

Najbolji srpski šuter, posle jedne sezone u Huventudu, preselio se u evroligaški klub iz Malage

ISTA liga, ista zelena boja dresa, razlika je samo u tome što je novi klub Uroša Tripkovića lociran južnije na mapi Španije. Kao što je i nagovešteno, 24-godišnji bek šuter preselio se iz Huventuda u Unikahu, s kojom je potpisao dvogodišnji ugovor za otkupnu cenu od 200.000 evra.

Posle samo jedne sezone u timu iz Badalone, koji je kupio našeg reprezentativca od Partizana za 400.000 evra, teška finansijska situacija primorala je Huventud da Tripkovića izbaci na tržište. Španski klub i dalje duguje crno-belima iznos od 180.000 evra kao neisplaćeni deo obeštećenja.

Dolazak u Malagu za Čačanina znači i povratak u Evroligu posle jednogodišnje pauze. Njegovu prvu i jedinu sezonu u Huventudu obeležili su briljantan uvod i muke s povredama, koje su najboljeg srpskog šutera koštale učešća na predstojećem Svetskom prvenstvu u Turskoj. Hirurška intervencija na nozi neočekivano je izbrisala Tripkovića iz programa nacionalnog tima i zadala veliku glavobolju selektoru Dušanu Ivkoviću.

Uprkos tome, sezonu je završio na drugom mestu najboljih trojkaša ACB lige s procentom realizacije od 49,2 odsto. Imajući u vidu da će približavanje FIBA pravila onima u NBA pomeriti liniju za tri poena na 6,75, Tripkovićeve šuterske sposobnosti biće dragocene za Unikahu, čiji će najveći rivali u B grupi Evrolige biti Olimpijakos i Real Madrid.

LIČNA KARTA

IME I PREZIME: Uroš TripkovićROĐEN: 11. septembra 1986. u ČačkuVISINA: 197 cm POZICIJA: bekKLUBOVI: Partizan (2002-2009), Huventud (2009/2010), Unikaha (2010-)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)