Gaspromnjeft generalni sponzor Zvezde

S. ILIJOSKI

09. 07. 2010. u 13:08

Гаспромњефт генерални спонзор Звезде
Ruska kompanija i zvanično postala generalni sponzor najtrofejnijeg srpskog kluba. Ugovor potpisan na pet godina

TRI poljupca, čvrst stisak ruke predsednika Crvene zvezde Vladana Lukića i potpredsednika kompanije „Gaspromnjeft“ Kirila Kravčenka, nisu označila samo početak sponzorisanja najtrofejnijeg srpskog kluba od strane ruskog giganta, već i platformu za novu eru ekipe sa „Marakane“. Finansijski detalji petogodišnjeg ugovora nisu saopšteni jer su poslovna tajna, ali je predsednik Lukić rekao da se radi o „najvećem ugovoru ikad potpisanom u jugoistočnoj Evropi, s tim da će „Gaspromnjeft“ dodatno premirati sve sportske uspehe“.

Od prvog sastanka predstavnika Crvene zvezde (Lukić, Kleut i Antonijević) sa „Gaspromnjeftom“, na „Marakani“ su u glavi imali samo ime ruskog giganta kao generalnog sponzora.

- Dugo smo čekali generalnog sponzora a jedan od razloga je i to što smo želeli samo „Gasprom“ i zbog toga smo odbijali mnoge druge ponude. Zvezda je bila evropski i svetski prvak, a moja obaveza kao predsednika je da vodim računa o renomeu kluba. Ugledno ime „Gasproma“ na dresu Zvezde pravi je izbor za nas - tvrdio je Lukić. - Ovaj sporazum je mnogo više od sponzorstva. To je strateško partnerstvo između najvećeg ruskog privrednog brenda i najvećeg srpskog sportskog brenda.

U SUBOTU SA ŠIDOM KOMBINOVANI tim Crvene zvezde, bez nekoliko iskusnijih igrača u subotu će gostovati u Šidu i od 18.00 časova odigrati prijateljski mel sa lokalnim klubom Radničkim koji slavi jubilej.

Lukić je naveo i da će „Gaspromnjeft“ aktivno učestvovati u rukovođenju Zvezdom kroz Veće klupskog saveta. Objavio je i da će skoro 23 odsto od vrednosti ugovora biti uloženo u omladinsku školu kluba, što je bila želja novog sponzora, a što se poklopilo s politikom Zvezde. Zamenik generalnog direktora „Gaspromnjefta“ Kiril Kravčenko rekao je da toj kompaniji saradnja s „jednim od najvećih klubova u Evropi“ predstavlja ogromnu čast.

- Nije tajna da su Balkan i Srbija važni za strateški razvoj naše kompanije. Nadam se da će Zvezda svake godine popravljati rezultate i da je ovaj petogodišnji ugovor samo prvi u našoj saradnji - istakao je Kravčenko.

Svečanosti potpisivanja ugovora prisustvovao je kompletan igrački kadar Zvezde, stručni štab, legende kluba, ljudi iz vrha društveno-političkog života kao što su Aleksandar Vučić, Ivan Bekjarev, ali i jedan od najzaslužnijih za ovaj posao, srpski ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić.

- Ovo je istorijski trenutak ne samo za zvezdaše već i za sve one kojima je fudbal u srcu. Zvezda je dobila veliku šansu da se vrati na put stare slave i uspeha. „Gasprom“, kao jedan od najvećih giganata napravio je korak ka simbiozi realizacije gasovoda „Južni tok“ i sportskih aspiracija Zvezde. Ovo je i najbolji način da se najvećim svetskim kompanijama skrene pažnja na srpski sport. Država pomaže koliko god može, ali potrebe često prevazilaze mogućnosti - rekao je Škundrić.

Nova uprava Crvene zvezde je za godinu dana od nasleđenog stanja „kome“, katastrofalne rezultatske sezone, duga od 25 miliona evra došla ne samo do stabilizacije na rezultatskom već i na finansijskom planu. Iz pronalaženja strateškog partnera samo proizilazi veća odgovornost i najviši rezultatski ciljevi.

DŽAJIĆ: VELIKA ŠANSA

LEGENDA Dragan Džajić sedeo je pored Petra Škundrića i bio vidno zadovoljan što je Zvezda našla jakog strateškog partnera.

- Dugo se čekao jedan ovakav generalni sponzor koji će dati krila klubu da krene uzbrdo, ka evropskom vrhu. Ova uprava ima veliku šansu da vrati Zvezdu na mesto koje joj pripada, ali i veliku odgovornost - rekao je Džajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

sima

09.07.2010. 14:17

Najveci ugovor ikada u jugoistocnoj EvropiI>>>pa ne mogu da verujem da je komsinici neko tolike pare dao>>>>O Boze>>

che

09.07.2010. 15:33

i da probate da zabranite odlazak u inostranstvo do bar 24- te godine.I sa omladinskom skolom u sklopu treba da je pun pogodak.Zelim puno zdravlja svim fudbalerima u predstojecem periodu. I cepajte one odvratne grobare.

milan bar

09.07.2010. 18:38

@delija - kako je tebi malecki zivot kad ti je zvezda zivot a ostalo sitnice xaxxaxaxaxxaxaxaxa kako ste smesni

vuksa

09.07.2010. 16:59

Bi ce zanimljivo vidjeti ko ce u narednim godinama biti drugi na tabeli Partizan, Vojvodina, OFK-a.....

milorad

09.07.2010. 19:07

Zaista ce biti zanimljivo tko ce biti drugi,mozda Partizan,samo teško,isterace ih sa stadiona koji i nije njihov,pa ce igrati negdje na ledini pored Save,najbolje bi bilo da ugasi,to ce se sigurno i desiti....