Grešnici, marš kući

V. V.

30. 06. 2010. u 13:12

FIFA skratila listu zahvalivši se desetorici arbitara. Otpali Larionda, Roseti, Busaka, Lanoj, Kulibali...

PRED završnu fazu Svetskog prvenstva FIFA je odlučila da „pročešlja“ sudijski spisak, pa je od 29 arbitara koji su doputovali u Južnu Afriku, njih desetoricu i njihove pomoćnike već poslala kućama.

Naravno, među prekobrojnima su se našli i oni koji su načinili najveće greške: Urugvajac Horhe Larionda (nije video pogodak Lamparda na meču Engleska - Nemačka) i Italijan Roberto Roseti (priznao gol Teveza na meču Argentina - Meksiko iz čistog ofsajda).

Kulibali (Mali) je platio ceh poništenom golu Amerikanaca protiv Slovenije, Francuz Lanoj očajnom kriterijumu pri deljenju kartona na susretu Brazil - Obala Slonovače, dok je Šveđanin Hanson napustio SP iako nije vodio nijedan meč, već samo imao ulogu četvrtog arbitra.

- Posle svega jasno je jedino da sudije nemaju pravo na grešku. Fudbaler koji zarađuje nekoliko miliona evra može da pogreši, ali mi ne - pomalo je ljut zbog opšte hajke švajcarski arbitar Masimo Busaka.

Kako trenutno stoje stvari najozbiljniji kandidat da sudi finale je Englez Hauard Veb, mada su u igri i Španac Undijano Maljenko, Brazilac Karlos Simon i Nemac Volfgang Štark, pod uslovom da njihove selekcije ne dođu do završne svečanosti.

PRECRTANI

Masimo BUSAKA (Švajcarska)

Martin HANSON (Švedska)

Stefan LANOJ (Francuska)

Roberto ROSETI (Italija)

Horhe LARIONDA (Urugvaj)

Piter O LIRI (N. Zeland)

Martin VASKEZ (Urugvaj)

Šubkidin SALEH (Malezija)

Koman KULIBALI (Mali)

Žoel AGILAR (Salvador)

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

igor

30.06.2010. 16:21

I nama bi trebali da upute izvinjenje zbog Larionda, al' nismo mi tako moćna nacija, pa ih baš briga.