Kormilo Branku Babiću

S. B

11. 10. 2009. u 20:38

Branko Sosa Babić novi je trener fudbalera Vojvodine, a ugovor po kojem će do juna 2010. godine sedeti na klupi Novosađana potpisaće u ponedeljak na zvaničnoj promociji u Fudbalskom centru „Vujadin Boškov“

BRANKO Sosa Babić novi je trener fudbalera Vojvodine, a ugovor po kojem će do juna 2010. godine sedeti na klupi Novosađana potpisaće u ponedeljak na zvaničnoj promociji u Fudbalskom centru „Vujadin Boškov“ u Veterniku, bazi našeg najstarijeg superligaša.
Tako je u nedelju na sednici Upravnog odbora jednoglasno odlučilo najviše klupsko telo novosadskih crveno-belih.
- Složili smo se u oceni da je reč o stručnjaku koji se u potpunosti uklapa u koncepciju kluba, naše ambicije i želje. Po svim pitanjima našli smo sa njim zajednički jezik. Da se opredelimo za Babića uticali su i njegovi raniji rezultati, iskustvo i ugled koji ima, kao i činjenica da posebno vodi računa o progresu mladih igrača - istakao je Miodrag Pantelić, sportski direktor Vojvodine i potvrdio da su u najužem izboru bili Milorad Kosanović, od samog starta „prvi pik“ i Dejan Vukićević.
Branko Babić je rođen 11. 9. 1950. godine u Beogradu, kao igrač je nastupao za Crvenu zvezdu, Osijek i bio internacionalac u Belgiji i Francuskoj, dok je u trenerskoj karijeri predvodio Napredak, Teleoptik, Zvezdaru, Mladost iz Lučana, Čukarički, OFK Beograd, podgoričku Budućnost, kao i japanske Mito Holihok i Šimizu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Barni

12.10.2009. 18:08

Velika igracina i jos jaci trener,samo ja ga nesto nisam zapazio u C.Zvezdi,i ako za doticni klub navijam od 1953ce god.A inace klubovi koje je trenirao,svi do jednog , sve sam Evropski krem,pardon Evropska Elita!!!!!