PONOVO nije bilo tenisa u finalu Ekipnog prvenstva Srbije u tenisu! Crvena zvezda i Partizan nisu odigrali meč za titulu, koja je bila zakazana za ponedeljak u 10 časova na „Gemaksu“, pošto crno-beli zbog stomačnih problema nisu imali dovoljan broj igrača. Državni šampionat tako bi opet mogao da bude završen administrativnim putem, što dovodi u pitanje smisao njegovog održavanja.
U zvaničnom saopštenju TSS piše da do početka meča nije došlo jer su iz Partizana dostavili lekarsko uverenje po kojem su šestorica njihovih igrača bolesni i nisu bili u mogućnosti da se pojave na terenu. To nije smetalo ekipi Zvezde da posle 90 minuta čekanja proslavi pobedu.
Pravi razlog očigledno je na drugoj strani. Predsednik Partizana Dušan Grujić je dan pre finala najavio da se njegovi igrači neće pojaviti, jer je u TSS stigla žalba na registraciju Hrvata Roka Karanušića, koji je trebalo da igra za crno-bele. Iz komšijskog tabora su odgovorili da prijava nije poslata iz Crvene zvezde.
Problem je nastao kada je Karanušić otkazao učešće na turniru u Hamburgu, kako bi igrao za Partizan. Prema pravilima ITF on nema pravo nastupa na drugom ATP turniru, ali na državnom šampionatu može, pod uslovom da ne dođe do prijave od treće strane, a ona je - stigla. U tom slučaju, teniser mora da plati kaznu između 10.000 i 25.000 dolara.
Kao i prošle godine, kada je Partizan napustio finale jer Zvezdin igrač Ćirić nije otišao na doping kontrolu, odluku o raspletu šampionata doneće Takmičarski odbor TSS: ili će biti zakazan novi termin ili će Zvezda opet bez borbe osvojiti titulu. Jedno je sigurno. Tenis u Srbiji je ozbiljno bolestan!

LEKARI POTVRDILI STOMAČNE TEGOBE
IZVEŠTAJ po kojem Ilić, Mađarovski, Milivojević, Jovanović, Zlatanović i Obradović imaju stomačne tegobe, izazvane konzumiranjem hrane, potpisao je doktor Moma Jakovljević.
- Na uvid sam dobio izveštaje specijaliste, koje je pregledao i zvanični lekar susreta koji je potvrdio da igrači nisu u mogućnosti da nastupe. Zbog svega navedenog susret se nije odigrao - piše u izveštaju sudije meča Milana Dmitrovića.