Novica Veličković MVP Superlige

Tanjug

28. 05. 2009. u 14:17

 Krilnom centru državnog šampiona Partizana, Novici Veličkoviću, uručeno je danas u Kući košarke priznanje za najkorisnijeg igrača (MVP) Superlige u ovoj sezoni.

 BEOGRAD - Krilnom centru državnog šampiona Partizana, Novici Veličkoviću, uručeno je danas u Kući košarke priznanje za najkorisnijeg igrača (MVP) Superlige u ovoj sezoni.
Osim Veličkovića, priznanja su dobili i njegovi saigrači - Uroš Tripković za najboljeg strelca i Stefon Jan Lazmi za najboljeg defanzivca i skakača elitnog domaćeg košarkaškog takmičenja, dok je šef stručnog štaba "crno-belih" Duško Vujošević proglašen za najboljeg trenera.
Jedini laureat koji nije iz redova najtrofejnijeg srpskog kluba je plejmejker Crvene zvezde Stiven Marković kome je pripala nagrada za igrača sa najvise asistencija.
Komesar lige Tihomir Bubalo istakao je da je takmičenje "evidentno zabeležilo veliki napredak u odnosu na prethodne sezone" i dodao da mu je "veoma drago što se sve završilo bez incidenata".
"Posebno bih želeo da istaknem vrhunski nivo suđenja. Smatram da imamo ubedljivo najbolje sudije, koje su najmlađe u Evropi", naglasio je Bubalo.
On je zahvalio klubovima na maksimalnoj angažovanosti i posvećenosti takmičarskim obavezama, napomenuvši da je "svima poznato u koliko teškim materijalnim uslovima funkcionišu skoro svi naši superligaši".
"Svima nama koji vodimo brigu o ligi jako je drago što su završne borbe za titulu nacionalnog šampiona bile izuzetno dobro propraćene. Hale su bile pune, a putem televizijskih prenosa auditorijum je imao prilike da gleda kvalitetne utakmice", zaključio je Bubalo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije