NIJE novogodišnja želja, još manje šala: Crvena zvezda je pitala Barselonu da joj (bar) na šest meseci pozajmi Bojana Krkića! Od posla neće biti ništa jer u katalonskom klubu nisu bili raspoloženi ni da pričaju na tu temu, bez obzira što mladi as ove sezone ne igra mnogo i što se u prvenstvu još nije upisao u listu strelaca. Ali, i sam pokušaj Zvezde vredan je pažnje.
Iz izvora u katalonskom klubu saznali smo da je prilikom boravka novog predsednika Crvene zvezde Den Tane u Barseloni polovinom novembra otvorena ta tema, mada je prvom čoveku crveno-belih još tada rečeno da je to praktično „nemoguća misija“. Razgovor na istu temu nastavljen je prilikom nedavne posete predsednika Đoana Laporte Beogradu, ali odgovor je bio isti. U Barseloni se plaše negativne reakcije navijača ako Krkić, planiran za buduću „ikonu“ Barselone kao „dečko iz kuće“, bilo gde ode. Bez obzira što malo igra, Krkić je izuzetno popularan i njegov eventualni odlazak, pa makar i na nekoliko meseci, sigurno ne bi bio dobro primljen od strane navijača, pa i medija.
Zvezda je računala na „sentimentalnu vezu“, odnosno na činjenicu da je Bojan Krkić senior svojevremeno nosio dres Crvene zvezde, ali čak i da su se otac i sin Krkić složili sa izletom u Beograd, ne vredi razmišljati „šta bi bilo kad bi bilo“ jer Barselona, bar zasad, ne želi da razgovara o pozajmici.
Ostaje da se vidi šta će doneti prolećna sezona, ali Zvezda nema razloga da odustaje, ništa neće koštati da u junu ponovo pita...

FINANSIJE NAJVEĆI PROBLEM CRVENE ZVEZDE
KLEO SE NE VRAĆA!?
FINANSIJE su i dalje najveći problem Crvene zvezde. Minus na „Marakani“ donosi glavobolju i uoči zimskog prelaznog roka. Nema novca za neka željena pojačanja, na primer napadača Parkera iz Južne Afrike, a zbog dugova bi crveno-beli mogli u drugom delu sezone da ostanu i bez Klea!?
Menadžer brazilskog napadača, koji se taman adaptirao i razigrao, nekoliko puta je pokušao da u razgovoru sa čelnicima kluba obezbedi ugovoreni deo primanja, ali ništa se nije promenilo. Zbog svega, potpuno je neizvestan dolazak Klea na početak priprema za drugi deo sezone.
Sportski direktor Ilija Ivić želi i pored svih problema da do prozivke 8. januara završi veći deo posla u zimskom prelaznom roku. Čekaju se potpisi igrača koji su već prošli lekarske preglede, dok bi danas u Beograd, na završne pregovore, trebalo da doputuje Mohamed Aval Isah (22), fudbaler iz Gane, koji igra za Ava Zulu iz Južne Afrike.
Isah (zadnji vezni) je već bio na „Marakani“, prošao „probu“, a ostali su još samo lekarski pregledi i detalji iz ugovora, kako bi zvanično postao fudbaler Crvene zvezde.
Čeka se i rasplet sa Abubakarom Oumaruom, kamerunskim napadačem iz Kine, kao i još jednim špicem, Brazilcem Fereirom Rosom. Obojica su pred Novu godinu stigla u Beograd. Posle provere fizičke spremnosti, koja nije „oduševila“, Brazilac se vratio u domovinu uz najavu da se vraća do 8. januara, dok je Kamerunac ostao u našoj prestonici i čeka potpis ugovora.
A. Š.