VIŠEMESEČNA upravljačka kriza u Crvenoj zvezdi okončana je za 35 minuta, koliko je trajala sednica skupštine u hotelu "In",na kojoj je izabrano novo rukovodstvo. Nije bilo nijedne nedoumice u izboru predsednika kluba Slobodana Vučićevića i predsednika skupštine Zorana Drakulića, jedinih kandidata za dve najviše pozicije u hijerarhiji na Malom Kalemegdanu.
Dvojica srpskih biznismena, vlasnici kompanija "Grand" i "Ist point", deo su novog desetočlanog predsedništva u kojem su još Dragan Tarlać (bivši košarkaš), Goran Perčević (privrednik), Vladan Simeunović (advokat), Siniša Mali (direktor privrednog društva "Nca investment"), Igor Isailović (advokat), Velibor Sovrović (direktor preduzeća "Lasta"), Dragoljub Prijić (zamenik generalnog direktora "Soko Štarka") i Mihajlo Jelić (privrednik).
- Od ovog trenutka Zvezda ima upravu, skupštinu i predsednika - rekao je prvi čovek crveno-belih Slobodan Vučićević. - Više ne važe priče o katancu, raspadu i trećoj ligi, spasa nam ima i borićemo se za maksimalne rezultate. Imamo mladu perspektivnu ekipu, koja zasad nije uigrana. Ono što nikome ne treba je pritisak, svi vole brze rezultate, a nadam se da će doći forsiranjem kulta rada.
Skupština je razrešila dužnosti dosadašnje članove predsedništva Igora Žeželja, Nikolu Živanovića, Kosanču Dimitrijevića, Milenka Kostića, Slobodana Milosavljevića i Gorana Vesića, dok su Veliboru Sovroviću i Srđanu Đuriću konstatovane ostavke. Izabrano je članstvo novog saziva skupštine, kojoj će predsedavati Zoran Drakulić.
- Preuzeli smo klub u teškom ekonomskom trenutku svetskih razmera - kaže Drakulić. - Nećemo otići na kraju sezone, bićemo uz klub četiri ili pet godina. Ne smemo da budemo nestrpljivi, siguran sam da će u tom periodu biti dobrih rezultata.
Generalni menadžer Milan Opačić najavio je visoke ambicije već u aktuelnoj sezoni.
- Sada je jasno da su Zvezdine ambicije visoke i biće ostvarene u realnom vremenu. Ne isključujemo ni ovu sezonu.
Motivi Vučićevića i Drakulića su navijačke prirode i nemaju veze s najavljenom privatizacijom sportskih klubova.
- Mi smo zvezdaši i uopšte ne razmišljamo o privatizaciji - tvrdi Drakulić. - Uostalom, ovde i nema neke imovine.
- Šta ima Zvezda osim imena i velikih dugova. Praktično, ništa - dodaje Vučićević, koji je slikovito objasnio zašto je promenio stav i zvanično se angažovao u klubu.
- Ponudite angažman prvom čoveku, pa drugom... Kada dođete do broja devet, shvatite da se dete rodilo i da neko mora da ga ljulja.

ĐORĐEVIĆ UZ ŽERAVICU
ČLANOVI novog saziva Skupštine Crvene zvezde su Slobodan Vučićević, Zoran Drakulić, Vladan Simeunović (advokat), Mitar Jović, Siniša Mali (finansijski direktor i direktor "Nca investment"), Ranko Žeravica (trener), Bata Đorđević (košarkaški stručnjak), Ljubiša Slović, Bojan Knežević (finansijski direktor i direktor kompanije "Grand"), Dragoljub Prijić, Živorad Ikodinović (advokat), Igor Isailović (advokat), Mihajlo Jelić, Moma Vučićević (direktor privrednog društva "Kaisa investment") i Duško Brković (direktor u "Soko Štarku").