TO je Ana Ivanović! Vredelo je čekati četiri i po meseca ovakvu igru, osmu titulu u karijeri, povratak u prepoznatljivu formu srpske teniserke. U finalu VTA turnira u Lincu Ivanovićeva je za 50 minuta počistila sa terena Veru Zvonarevu - 6:2, 6:1.
U čudu Ruskinja, u čudu gledaoci, koji su očekivali bar sat i po neizvesnog tenisa. Ana ih je uskratila za kvantitet, ali je ponudila kvalitet.
Besprekornom igrom, poput one iz juna kada je osvojila Rolan Garos, četvrta igračica sa VTA liste nijednog momenta nije ostavila rivalki ni trunku nade. Sve što je Zvonareva uradila juče u Lincu bio je jedan brejk u prvom setu, a Anin odgovor bio je takav da žešći nije mogao da bude. Tri oduzeta servisa u prvom i isto toliko u drugom setu najbolji su odraz nadmoći mlade Srpkinje nad protivnicom iz najboljih deset na svetu.
Gotovo svi elementi igre su funkcionisali. Servis je bio daleko bolji nego na prethodnim mečevima, što pokazuje i 66 odsto uspešnosti prvog udarca. Samo devet poena uspela je da osvoji Zvonareva kada je igru počinjala naša teniserka. I na riternu je Ivanovićeva bila uspešna, pogotovo na drugi servis Ruskinje. U tim situacijama Ana je osvojila čak 17 od 22 poena. Stoga je i logično da je od šest brejk prilika iskoristila - sve!
Ani je za pobedu u Lincu pripalo 95.500 dolara i 275 VTA poena, s kojima je zaostatak za Serenom Vilijams svela na samo 28, dok drugoplasirana Dinara Safina beži 94 boda. Dobar rezultat na Mastersu u Dohi, poslednjem ovogodišnjem turniru na kojem igra samo osam najboljih u sezoni, omogućio bi Ivanovićevoj da godinu završi na drugom mestu.
Ipak, povratak samopouzdanja i psihološke stabilnosti najveći je dobitak naše igračice koji nosi iz Linca. Kriza je prošlost, Ana Ivanović je ponovo na pravom putu!     

SKORO SAVRŠENO
- Divan je osećaj ponovo igrati u finalu i osvojiti turnir. Mnogo sam srećna - s osmehom je rekla Ana. - Opet sam počela da osećam igru i da iz meča u meč pružam sve bolje partije. U prethodnom periodu bila sam pod velikim stresom zbog povrede i imala sam veliki pritisak jer sam želela da pobeđujem. Sad sam opet počela da uživam u igri. Iskreno, očekivala sam teži meč protiv Zvonareve, ali sam od prvog poena osetila da mi ide dobro, pritisnula sam njen servis, a i u slučaju da pogrešim, nastavljala sam da igram agresivno. To je upravo ono što treba da radim uvek. Mislim da sam odigrala skoro savršen meč!

ANINI TROFEJI
Januar 2005.      Kanbera
Avgust 2006.       Montreal
Maj 2007.      Berlin
Avgust 2007.      Los Anđeles
Septembar 2007.       Luksemburg
Mart 2008.      Indijan Vels
Jun 2008.       Rolan Garos
Oktobar 2008.      Linc