Milovanović u Lansu

A. Š.

04. 07. 2008. u 18:48

Kapiten Zvezde napustio pripreme i otputovao u Francusku. Ako sve bude u redu, Milovanović bi trebalo da potpiše četvorogodišnji ugovor (400.000 evra po sezoni), dok bi crveno-beli zaradili dva miliona evra

IZ Austrije u Francusku, iz Crvena zvezde u - Lans. Kapiten Dejan Milovanović (24) spakovao je kofere i u petak pre podne napustio Bad Tacmansdorf. Otputovao je na završne pregovore i lekarske preglede u Lans, koji je prethodne sezone ispao iz francuske elitne lige. Ako sve bude u redu, Milovanović bi trebalo da potpiše četvorogodišnji ugovor (400.000 evra po sezoni), dok bi crveno-beli zaradili dva miliona evra.
- Lans ima velike ambicije u novoj sezoni, želi odmah da se vrati u najjaču ligu. Francuzi su bili najkonkretniji, a Milan Biševac i Nenad Kovačević, koji su nosili dres ovog kluba, rekli su mi sve najlepše u Lansu - zadovoljan je bio Milovanović prilikom odlaska.
Kapiten Crvene zvezde bio je član generacije "84", poslednje koja je dala veliki broj prvotimaca i dobro napunila klupsku kasu. Prethodno su "Marakanu" napustili: golman Vladimir Stojković (prvi inostrani klub Nant), Aleksandar Luković (Udineze), Boško Janković (Majorka), Nenad Kovačević (Lans), Marko Perović (Bazel), Dragan Mrđa (Lirs), nedavno Dušan Basta (Udineze)... I svi su igrali za najjaču ili mladu reprezentaciju.
- Crvena zvezda je moja najveća ljubav i nije mi lako da posle toliko lepih godina napustim klub - ističe Milovanović. - U isto vreme sam profesionalac, koji nekad mora da odlučuje ostavljajući emocije po strani. Lans je novi izazov, kojem se radujem, dok Crvena zvezda ostaje u srcu zauvek.
Zanimljivo je da je Milovanović prvi iz generacije, sa nepunih 18 godina, debitovao u prvom timu 17. novembra 2001. godine u pobedi nad Zemunom (2:0), a poslednji odlazi, sa šest osvojenih trofeja (tri duple krune). Rastanak se dugo najavljivao, imao je dozvolu kluba u slučaju "prave ponude", koja je sada stigla iz Francuske.
Milovanović je nedavno debitovao za najjaču reprezentaciju Srbije, na prijateljskoj utakmici sa Rusijom u Nemačkoj, a igrao je na čak tri evropska prvenstva za mlade (dva srebra, 2004. i 2007.) i Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine.

LIČNA KARTA
DATUM ROĐENJA: 21. januar 1984.
MESTO ROĐENJA: Sremska Mitrovica
VISINA: 1,81
TEŽINA: 79
KARIJERA: Crvena zvezda (207 utakmica, 32 gola), mlada i "A" selekcija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Barni

05.07.2008. 19:59

I sad neka mi neko kaze,da Robovlasnistvo ne postoji!!Postoji itekako!Ja mu licno,mislim Milovanovicu ,zelim sve najbolje !!!