Desetka za desetku

J. S.

11. 01. 2008. u 18:28

Десетка за десетку
Dragan Stojković Piksi, trener Nagoje, diplomirao na Trenerskoj školi za profi-licencu. Zaista je bio briljantan, i dok je pričao na temu "Presing igra", i dok je sa klincima od 16-17 godina pokazivao kako to izgleda u praksi, kaže direktor škole Milovan Đ

DRAGAN - Piksi Stojković je u petak na Dojranu diplomirao na Trenerskoj školi za profi licencu sa najvišom ocenom. Desetka za "desetku", i to dva puta. I za teoriju i za praksu.
- Malo je reći da je Piksi bio sjajan - kaže direktor Trenerske škole FS Srbije Milovan Đorić, koji je zajedno sa Ljupkom Petrovićem overio Stojkovićev diplomski rad. - Zaista je bio briljantan, i dok je pričao na temu "Presing igra", i dok je sa klincima od 16-17 godina pokazivao kako to izgleda u praksi.
Sve vreme na Dojranu je bio i Belgijanac Mišel Sablon, instruktor FIFA i UEFA, inače mentor naše Trenerske škole.
- I Sablon je bio oduševljen onim što je Piksi pokazao i nekoliko puta je ponovio da je velika stvar za srpski, ali i evropski fudbal, što je nekada veliki as ušao praktično u trenerske vode na tako lep način - preneo je Đorić impresije iskusnog Belgijanca.
Piksi je, dakle, diplomirao i dobio profi-licencu i već krajem meseca odlazi u Nagoju gde će započeti trenerski posao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

car

12.01.2008. 12:50

valjda nije neko mislio dace Djora da ga srusi tusu sve sami zvezdasi Petrovic ,Kosan Djora a kakve oni strucnjake promovisu vidi se po uspehu reprezentacije Srbije mada ce oni odma reci kako su mlade selekcije dobre jesu al kad treba to dase pokaze u A selekciji tu sve pada u vodu sem Vidica nema ni jednog igraca u Evropi da nesto znaci gde su ti strasni kod nas stosu bili Jankovic,Zigic,golman Stojkovic puno ih ima ali ih se ljudi nesecaju vise,citam da Ergic vise nece da igra za Srbiju strasno je to a mogao je da igra neki Trisovic samo zato sto je iz zvezde takvi strucnjaci su nam doveli zajedno sa Terzicem fudbal tu gdeje sad a oni i dalje nastavljaju svoj uspesan rad.