ZA Kazahstan i Potrtugal selektor Havijer Klemente računa na proverene snage, novo ime biće Zdravko Kuzmanović, koji je igrao za mladu reprezentaciju Švajcarske. Od juna, međutim, i odbrana će biti pojačana kapitenom Le Mana i jednim od najboljih igrača šampionata Francuske. Postignut je dogovor da Marko Baša (24), obuče dres reprezentacije Srbije, a poziv za novi "debi", dobiće 2. juna kada naš tim deli megdan s Finskom u Helsinkiju.
Sjajni štoper je 14. avgusta minule godine bio u kombinaciji za premijernu utakmicu Srbije protiv Češke (3:1) u Uherskom Hradišču, ali je zbog bolova u leđima, morao da odustane...
Od tada stižu samop pohvale, a kapitenska traka je još jedna potvrda vrednosti talentovanog fudbalera koji je u tandemu sa Jokićem bio standardni član mlade reprezentacije SCG, koja je u Nemačkoj osvojila srebro na Evropskom prvenstvu, a debitovao je i za najbolju selekciju.
Selektor Crne Gore Zoran Filipović je planirao da ga pozove za prijateljsku utakimicu s Mađarskom u Podgorici (24. mart), ali je Marko Baša već doneo odluku. Igraće za Srbiju!