Večiti samo u finalu

V. P.

22. 01. 2007. u 17:59

Određeni parovi finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća u košarci. U četvrtfinalu se sastaju Partizan - Radnički, Hemofarm - Mega ishrana, FMP - Novi Sad i Zvezda - Vojvodina

POZNATI su parovi finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća, ali još nije ko će od 8. do 11. februara ugostiti čuvenu "Žućkovu levicu". U četvrtfinalnim duelima sastaju se Partizan - Radnički 034 (Kragujevac), Hemofarm - Mega ishrana, FMP - Novi Sad i Crvena zvezda - Vojvodina.
Žrebom u "Kući košarke" određen je i put do prvog trofeja u sezoni. U slučaju da jadranska četvorka ispuni pobednička očekivanja u prvom krugu eliminacija, polufinalne borbe vodiće Partizan - Hemofarm i FMP - Crvena zvezda. Naši predstavnici u NLB ligi automatski su stekli pravo učešća na finalnom turniru, Radnički i Mega ishrana ostvarili su plasman kroz kvalifikacije, Vojvodina i Novi Sad na osnovu poretka u Našoj Sinalko ligi.
Trofej brane crveno-beli, koji su prošle godine u finalu pobedili Hemofarm u "Pioniru" (80:65). Tada je Savez preuzeo na sebe organizaciju finalnog turnira, pošto nije bilo gradova zainteresovanih da ugoste naše najbolje timove. KSS je objavio konkurs za organizaciju turnira 20. decembra, ali se i dalje čeka odluka o domaćinu. Potencijalne organizatore koleba i činjenica da pokrivaju troškove službenih lica, predstavnika KSS i lokalnog transporta svih učesnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije