Nikčević za Srbiju

V. N.

14. 12. 2006. u 18:40

Selektor Cvetković saopštio spisak rukometaša za Al Aram kup. Među kandidatima za najbolji sastav samo pet igrača koji igraju u Srbiji putovaće u Egipat

SELEKTOR muške rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković saopštio je imena igrača koji će, od 25. do 27. decembra, nastupiti na međunarodnom Al Aram Kupu u Egiptu. Na Cvetkovićevom spisku nalaze se sledeći rukometaši: golmani: Dane Šijan (Viborg, Danska) i Dragan Marjanac (Partizan) leva krila: Ivan Nikčević (Altea, Španija) i Dobrivoje Marković (Jugović) desna krila: Nikola Kojić (Cimos Koper, Slovenija) i Nenad Maksić (Crvena zvezda) pivoti: Alem Toskić (Zagreb, Hrvatska) i Milutin Dragićević (Konstanca, Rumunija) levi bekovi: Mladen Bojinović (Monpelje, Francuska), Žarko Šešum (Sintelon) i Aleksandar Adžić (Konstanca, Rumunija) desni bekovi: Aleksandar Stojanović (Celje, Slovenija) i Borko Đorđević (Metalurg, Makedonija) srednji bekovi: Nenad Vučković (Šamberi, Francuska), Uroš Mitrović (Partizan) i Milan Ćorović (Metalurg, Makedonija).
Na kraju je rešena enigma oko Ivana Nikčevića, koji je konačno odlučio da brani boje Srbije, iako je bilo nagoveštaja da će član španske Altee igrati za Crnu Goru.
Okupljanje reprezentativaca će se obaviti 22. decembra, a ekipa će dva dana kasnije otputovati u Egipat. Prvu utakmicu na Kupu Al Aram Srbija će odgirati 24. decembra protiv Egipta. Sledećeg dana protivnik reprezentativcima Srbije biće selekcija Rusije, dok će u poslednjem kolu turnira naš državni tim, 27. decembra, igrati se ekipom Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Branko Milić

15.12.2006. 09:34

Zašto bi bilo čudno ako neko iz Crne Gore igra za reprezentaciju Srbije, u bilo kojem sportu? Treba se podsjetiti da je na nedavno održanom referendumu u C. Gori, pola stanovnika bilo za ostanak u zjaedničkoj držćavi, a ona druga polovina, za samostalnu C. Goru. Ne treba zaboraviti da su za zjedničku državu bili samo Srbi iz Crne Gore, a u onoj drugpj grupi, koja je bila za samostalnu Crnu Goru, bili su svi ostali zajedno: Crnogorci-Dukljani, Muslimani, Bošnjaci, Albanci, Romi i Hrvati. Znači, samo Srbin iz Crne Gore želi da igra za reprezentaciju Srbije!