KO je Simo Krunić - pitali su iznenađeno mnogi naši ljubitelji fudbala, kada ga je selektor Havijer Klemente, pored Riste Vidkovića, uvrstio u svoj stručni štab. Zašto je on, kao popriličan "anonimac", dobio takvu priliku pored mnogo poznatijih trenera? Bilo je i zlonamernih komentara da ga je kao bivšeg "ofkovca" lično pogurao i sam predsednik FSS Zvezdan Terzić...
Simo Krunić se ne osvrće mnogo na sva ta pitanja i komentare. Ljubazno se u nedelju odazvao "Novostima" da objasni čitavu situaciju, iz svog ugla.
* Kako je došlo do vašeg postavljanja za Klementeovog asistenta?
- Pravom igrom slučaja. Za mene je ovaj izbor kao neka vrsta "sedmice" na fudbalskom lotou. Ali, ja sam i "produkt" naše škole fudbala, znanje su mi preneli eminentni stručnjaci: Đorić, Ljupko Petrović, Santrač, Kosanović... Položio sam za A licencu, planiram uskoro i da završim školu za Profi licencu - kaže Krunić. - Dugo sam igrao i radio kao trener, tako da baš nisam "pao sa neba". Međutim, istina je da ne bih bio to što sam sada da je bilo ko drugi došao umesto Klementea.
* Možete li da objasnite taj splet okolnosti?
- Ja sam veliki prijatelj sa Ristom Vidakovićem. Ono je počelo još iz mlađih kategorija Sarajeva. Kasnije, kada je on igrao u Betisu, ja sam bio fudbaler Marbelje. Iz tih španskih dana datira i naše poznanstvo sa Havijerom. Klemente je insistirao da mu Vidaković bude prvi asistent, ali je hteo još jednog "Španca" koji radi u našoj zemlji i dobro poznaje ovdašnje prilike. Tako sam ja "upao" u čitavu kombinaciju. Vidaković me je predložio, a Klemente izabrao za saradnika i učinio mi najveću moguću čast. Znam da je to uradio zato što me ceni i zbog toga me nikakve druge priče ne zanimaju. Ja mu maksimalno stojim na raspolaganju.
* Koje će biti vaše obaveze?
- O tome ćemo se još dogovarati. Ja sam drugi pomoćnik, trudiću se da selektoru budem uvek na usluzi i da mu pomognem sve što bude trebalo, pošto je na prvom mestu da on bude maksimalno skocentrisan na svoj rad - ističe Krunić.

POČETAK U SARAJEVU
SIMO Krunić (37) kao fudbaler počeo u rodnom Sarajevu, zatim je pred rat prvo bio u Famosu, pa je tri sezone igrao za "komšiju" Željezničar. Iz Želje prelazi u OFK Beograd (dve sezone), pa u špansku Marbelju. Igrao je i u Južnoj Koreji i Grčkoj. Trenersku karijeru je započeo u omladinskoj školi OFK Beograda, gde je bio i pomoćni trener. Vodio je Njegoš iz Lovćenca. Na nedavnom EP za mlade bio je asistent Dragomiru Okuki. Trenutno je trener BASK sa Careve Ćuprije...