NA Nemce bez prvog napadača! Mlada reprezentacija Srbije i Crne Gore u utorak (18.15 - TV B92) startuje na Evropskom prvenstvu u Portugalu, a prvi rival biće Nemačka. Međutim, više od snage rivala, selektora Dragana Okuku brinu problemi plavih: Mirko Vučinić neće biti u sastavu, dok je Vladimir Stojković još uzdrman posle žestokog sudara sa Milanom Purovićem na treningu, u kojem je golman ostao bez dva zuba!
- Vučinić ponovo oseća bolove u kolenu, pojavio se manji otok, tako da su šanse da zaigra protiv Nemačke vrlo male. Stojkoviću su izvađeni polomljeni zubi, otok sa lica mu polako prolazi i kako, srećom, nije imao potres mozga, verujem da će potpuno spreman dočekati utakmicu - nije previše raspoložen selektor reprezentacije SCG Dragan Okuka.
Kada se pogleda naša kao "grom" jaka grupa, Nemačka deluje kao lakši protivnik od Francuske ili Portugala. A "panceri" izgledaju - fenomenalno!
- Igraju u sistemu 4-3-3, cele kvalifikacije je iznelo 13-14 igrača. Kolektivno su veoma jaki, igraju disciplinovano, agresivno, snažno, mnogo trče, odlični su u prekidu. Moramo da im pariramo u segmentima snage i agresije, ali ne smemo da zaboravimo igru, tu moramo da ih "potučemo". Imamo igrače sposobne za to. Nijanse će odlučivati, teško mogu i oni nas, ali i mi njih da iznenadimo - tvrdi selektor Dragan Okuka.
A tek onda slede mečevi sa Porugalom i Francuskom, narednim rivalima u grupi.
- Jasno je kao dan da je naša grupa daleko kvalitetnija i neizvesnija i teža za prolaz. Svaka od ovih šest utakmica bila bi dostojna finala - tvrdi Dragan Okuka.

SCG - NEMAČKA
STADION: "Munisipal de Barseloš". Kapacitet: 12.504 gledaoca.
SCG: Stojković - Basta, Ivanović, Biševac, Lomić - Milovanović, Krasić, Vukčević, Milijaš, Janković - Purović.
NEMAČKA: Rensing - Volc, Matip, Šulc, Fati - Hilbert, Riter, Leman, Polanski - Kisling, Rafael.

KRUNIĆ "ŠPIJUN"
DOK plavi u utorak budu vojevali protiv Nemačke, pomoćni trener Simo Krunić posmatraće duel između Portugala i Francuske, koji se igra u Bragi. Na osnovu onoga što Krunić "snimi" praviće se strategija za meč sa domaćinom.
Kada je reč o mladom timu Portugala, veliku pomoć Okuki pruža i Ljubinko Drulović, koji je našem selektoru do tančina preneo sve o igračima domaće selekcije.