AZERBEJDŽAN – SCG 2:1

G. BRANKOVIĆ

11. 06. 2003. u 19:23

АЗЕРБЕЈДЖАН – СЦГ  2:1
0
Od specijalnog izveštača BAKU

STRELCI: G. Gurbanov u 87. minutu iz jedanaesterca i Ismailov u 90. za Azerbejdžan, a Bošković u 27. za Srbiju i Crnu Goru. Stadion Šafa u Bakuu. Gledalaca: 3.000. Sudija: Knud Erik Fisker (Danska).
AZERBEJDŽAN: Kramarenko -, Agajev 6, Karimov 6, Ahmedov 6, E. Guljejev 6, K. Guljejev 6, M. Gurbanov 6, Sadigov 6, Musajev 6(od 58. Ismailov 7), Sagadinov 6, G. Gurbanov 7.
SRBIJA I CRNA GORA: Jevrić - (od 46. Žilić 5), NJeguš 5, N. Đorđević 5, Mirković 5, Krstajić 5, Malbaša 5, Duljaj 5, Bošković 5, Vukić 6, Mijatović 5 (od 68. N. Kovačević 5), D. Kovačević 5.


DOTAKLI smo evropsko dno, dileme više nema. Sad je i Azerbejdžan fudbalski učitelj plavima, koji su u sredu definitivno rekli zbogom Portugalu. Osim ako selektor Dejan Savićević i predsednik FSSCG Dragan Stojković još jednom ne izračunaju kako ćemo **sve da rešimo u direktnim duelima sa Velsom i Italijom**.
Fudbalska sramota koja traje još od 16. oktobra i pobede nad Finskom u Beogradu (2:0) kulminirala je u sredu u Bakuu. Azerbejdžan je u poslednja tri minuta postigao dva gola i stigao do istorijske pobede, a nama raspalio šamar kakav niko ne pamti, sigurno žešći i od onog holandskog na EP (6:1).
Bila je to još jedna očajna igra naših fudbalera, koji su, ipak, iz jedine šanse došli do vođstva. Posle asistencije Vukića, mrežu je u 27. minutu zatresao Bošković. I to je sve. U poslednja tri minuta domaćin je postigao dva gola, prvi iz jedanaestreca i valjda definitivno svima otvorio oči. Više nije u pitanju ostavka Savićevića, već fudbalska katastrofa do koje smo stigli poslednjih meseci. Azerbejdžan je postao sila za nas, Finska je već super sila. Mi smo na dnu, tamo gde nikad nismo bili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije