Borovnjak: Italija privlačnija od ACB lige

B. S.

28. 07. 2011. u 15:11

Brindisi ima ambiciju da se već sledeće sezone vrati u Palakanestro - kaže doskorašnji košarkaš Gran Kanarije, koji je imao ponude i da ostane u Španiji

DEJAN Borovnjak karijeru će nastaviti u Brindisiju. Srpski internacionalac potpisao je ugovor sa italijanskim timom, koji je nedavno ispao iz elitnog takmičenja na dve godine.

Nekadašnji krilni centar Partizana, Lijetuvos Ritasa i Panioniosa prošlu sezonu je počeo u Arisu iz Soluna, a završio je u španskoj Gran Kanariji.

- Klub ima ambiciju da se već sledeće sezone vrati u Palakanestro. Ukoliko tako bude ostajem u Italiji – kaže Borovnjak za „Novosti.rs“.

Bilo je ponuda i da ostanete u Španiji?

- Jeste. Gran Kanarija je izrazila želju da ostanem, javio se Valjadolid i još dva, tri kluba... Ipak, u Španiji je velika finansijska kriza i nisam želeo da čekam. U Brindisiju sam dobio bolje uslove nego što bih imao u ACB ligi.

Ne smeta ni što je u pitanju Druga liga?

- Jeste, veliki je prelaz iz ACB lige u italijansku drugu ligu, al i u pitanju je ozbiljan klub. Raspitao sam se. Sve najbolje sam čuo o mom novom klubu. Angažovali su i Amerikanca Rendrfoa, koji je bio prvi plejmejker Zagreba prošle sezone. U timu mogu da budu dva Amerikanca i jedan Evropljanin. Nadam se da ćemo ispuniti plan i vratiti se u elitno takmičenje – rekao je Borovnjak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije