AMBASADOR JERMENIJE U SRBIJI PORUČIO:  Jermenska suverena teritorija se osvaja metar po metar

AMBASADOR JERMENIJE U SRBIJI PORUČIO: "Jermenska suverena teritorija se osvaja metar po metar"

POVODOM 31. godišnjice nezavisnosti Jermenije, ambasador te zemlje u Srbiji Ašot Hovakimijan danas se osvrnuo na situaciju u kojoj se nalazi njegova zemlja zbog sukoba sa Azerbejdžanom čije su snage, kako je rekao, u noći 12. na 13. septembar izvršile otvorenu agresiju na suverenu teritoriju Jermenije i poručio da je njegova zemlja u vrlo teškoj situaciji i da joj je potreban mir.

26. 09. 2022. u 15:56

OGLASILA SE I SRPSKA LISTA: Naši gradonačelnici nisu odobrili ovo brutalno kršenje sporazuma i ugrožavanje mira na ovim prostorima

OGLASILA SE I SRPSKA LISTA: "Naši gradonačelnici nisu odobrili ovo brutalno kršenje sporazuma i ugrožavanje mira na ovim prostorima"

NEČEGALNI upad pripadnika Bezbednosnih snaga Kosova na teritoriju opštine Zubin Potok je grubo kršenje sporazuma iz 2013. godine čiji je garant NATO, a kojim se garantuje da nikakve naoružane formacije Prištine ne mogu upadati u srpske opštine na severu bez odobrenja gradonačelnika ovih opština i komandanta KFOR, navedeno je u saopštenju Srpske liste, povodom upada snaga KBS na teritoriju Zubinog Potoka.

25. 09. 2022. u 20:28

PETKOVIĆ O POSLEDNJEM POTEZU PRIŠTINE: Upad KBS na sever pokrajine grubo kršenje sporazuma i direktna Kurtijeva pretnja Srbima na KiM!

PETKOVIĆ O POSLEDNJEM POTEZU PRIŠTINE: Upad KBS na sever pokrajine grubo kršenje sporazuma i direktna Kurtijeva pretnja Srbima na KiM!

UPAD pripadnika takozvanih Kosovskih bezbednosnih snaga na sever Kosova i Metohije pod punim naoružanjem do kog je došlo juče u opštini Zubin Potok protivno je svim potpisanim sporazumima i dogovorima i direktna pretnja srpskom narodu na severu pokrajine, naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji se oglasio nakon saznanja "Novosti" da su snage KBS upale na sever Kosova i Metohije.

25. 09. 2022. u 20:22

SELAKOVIĆ: U NJujorku sam imao 95 susreta sa diplomatama

SELAKOVIĆ: U NJujorku sam imao 95 susreta sa diplomatama

MINISTAR spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da je zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na zasedanju Generalne skupštine UN u NJujorku na stotine razgovora sa stranim državnicima i diplomatama, i da su glavne teme svih susreta bile su odbrana državnih i nacionalnih interesa Srbije.

25. 09. 2022. u 11:49