VUČIĆ OTKRIO ZA KOGA JE NAVIJAO U SOČIJU: Još hiljadu puta da se ponovi ovakva utakmica, hiljadu puta ću da navijam za Rusiju

Tanjug

08. 07. 2018. u 14:11

Ne znam sada za koga da navijam, ali mi čini da će Engleska imati više navijača u Srbiji nego što je ikada mogla da pomisli da će da ima, rekao je Aleksandar Vučić

ВУЧИЋ ОТКРИО ЗА КОГА ЈЕ НАВИЈАО У СОЧИЈУ: Још хиљаду пута да се понови оваква утакмица, хиљаду пута ћу да навијам за Русију

Foto: Tanjug Filip Krainčanić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, komentarišući utakmicu Rusija-Hrvatska, da svako u Srbiji ima pravo da navija za koga želi, da je on lično navijao za Rusiju, kao što bi i uvek da se sretnu ta dva tima, dodavši da ne vidi razlog zašto bi navijao za protivnike Rusije.

"Gledao sam utakmicu, drugo poluvreme i produžetke, navijao sam za Rusiju. Pošto su me neki kritikovali ... to je moje pravo. Srbija je demokartsko društvo u kojem svako može da navija za koga želi", rekao je Vučić novinarima posle obilaska fabriek Teleoptik.

Kaže da je i pre utamice rekao da Hrvatska ima bolji tim, ali da ne vidi razlog zbog čega bi navijao za protivnike Rusije.

"Ni ja nisam fasciniran mnogo čime. Nisam oduševljen Tompsonovim pesmama. I hiljadu puta da bude takva utakmica navijao bih za Rusiju. Pa neka se nerviraju oni koji žele da se dodvore nekima na Zapadu", kaže Vučić.

Kometarišići to kako je RTS prenosio utakmice sa Hrvatskom, zbog čega je bilo kritika, Vučić kaže da je prvi prenos bio dobar, drugi previše navijački i da je posle toga "isključio ton".

"Neka prenose kako hoće. Nije mi važan ton", rekao je on.

Hrvatska je pobedila juče Rusiju posle izvođenja jedanaesteraca i plasirala se u polufinale Mundijala, a utkamicu je pratila i hravatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, a kako navode mediji, posle utakmice slavilo se uz Tompsonove pesme.

Vučić kaže da sada ne zna za koga da navija, primetivši da će Engleska izgleda imati više navijača u Srbiji nego što je ikad mogla da zamisli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (33)

Dragan KNN

08.07.2018. 15:51

Енглеска - хрватска , није питање за кога већ против кога ћу да навијам . Могу имати симпатије према Русији , али навијам само за Србију !!!

Josip Split

10.07.2018. 23:41

@Dragan KNN - Mislin Dragane da je tebi draze da je prosla reprezentacija odakle su tvoji korijeni samo sam sebi to moraš priznat....btw da je slučaj obrnut ja bi navija za Srbiju, samo da se zna..

Limunko

08.07.2018. 17:23

U čemu je problem što je Hrvatska bila bolja od Rusije. U fudbalu, naravno. Red je bio da pobede. Ovo je sport, a ne ljubav ili mržnja. Čuj sad najvijanje za Englesku? Kamo sreće da imamo pola reprezentacije kao Hrvatska, pa da su na teren izašli lavovi umesto babetina. Hrvatsku treba gledati do finala, da i mi kao narod shvatimo da se može kad se hoće.

naranca

09.07.2018. 02:11

@Cvetko - @cvetko Nece ni tebi psihijatar.Ajde bre Hrvatine otkacite se od ''Novosti''.Zar nemate slobodni tisak u vasoj Dezeli????

Miroslav GTA

09.07.2018. 02:23

SP 2018 za mene je zavrseno. Ne sto necu gledati niti jednu od preostale 4. utakmice nego niti me rezultait nece intresovati. Posto je nemouce ne doci u kontakt sa rezultatima u znaku protesta necu da vidim niti jedan jedini gol sa ovih utakmica, Sve NATO-pvci i bombasi iz 1999 g. Ko vas 'sisa'.

Najveći mafijaški klub u Evropi CZ

09.07.2018. 12:15

@rale - Nažalost videlo se da će rusi da se glupiraju sa izvođenjem penala. Videlo im se u očima a počelo je sa prvim izvođačem. Nije mi jasno kako su to dozvolili kad su se sigurno spremali za penale.

Midaprovo

09.07.2018. 13:33

Gleda se fudbal,treba uživati u igri a ne van nje.Ko za koga navija njegovo pravo je na to.Reći da će Engleska imati više nego ikad navijača u Srbiji ne priliči ti gospodine predsedniče.Hajde da uživamo u fudbalu.